TSK: Saldırıyı nefretle telin ediyoruz

Genelkurmay , dün Taksim'de meydana gelen saldırıyla ilgili kınama mesajı yayımladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Taksim'de meydana gelen saldırının terörün vahşetini, çaresizliğini ve kanlı yüzünü bir kez daha ortaya koyduğu belirtilerek, "Bu olayın, teröre karşı yürütülmekte olan mücadelede birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştireceğinden ve mücadele azmimizi artıracağından kimsenin şüphesi olmamalıdır" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı, dün Taksim'de meydana gelen patlamayla ilgili olarak internet sitesinde bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İstanbul Taksim Meydanı'nda 31 Ekim 2010 günü güvenlik güçlerimizi ve masum vatandaşlarımızı hedef alan alçakça saldırıdan derin bir üzüntü duyuyor ve bunu yapanları nefretle telin ediyoruz.

Saldırı, terörün vahşetini, çaresizliğini ve kanlı yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur.

Bu olayın, teröre karşı yürütülmekte olan mücadelede birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştireceğinden ve mücadele azmimizi artıracağından kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Bu insanlık dışı saldırının sorumlularının mutlaka yakalanarak, yaptıklarının hesabını yargı önünde verecekleri inancıyla, menfur saldırıda yaralanan polislerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

TÜSİAD: Saldırı huzur ortamını engellemeyi amaçlıyor

Öte yandan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nden  (TÜSİAD) yapılan açıklamada terör eylemini nefretle kınadıkları, saldırıda yaralanan güvenlik güçleri ile vatandaşlara acil şifalar diledikleri belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Bu hain terörist saldırının, yıllardır terör nedeniyle on binlerce evladını kaybetmiş, büyük manevi sıkıntılar yaşamış, bunun yanı sıra kaynaklarını yitirmiş olan ülkemizde, barış ve huzurun kalıcı olarak tesisi yolunda kayda değer çabaların olduğu bir dönemde meydana gelmiş olması son derecede kaygı vericidir. Bu saldırı, şüphesiz ki nispi olarak sağlanan huzur ortamının kalıcı hale dönüşmesini engellemeyi amaçlamaktadır.

Bu tür menfur terörist eylemlerin, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşlarının barış, birlik, beraberlik ve kardeşlik yolunda uzun yıllardır pekişmiş özlem ve arzularına nifak sokmayı başaramayacağına inanıyoruz. Unutulmamalıdır ki, ülkemizde bugün kalıcı hale getirilmesi gayreti içinde olunan barış ve huzur ortamı nihayetinde bütün Türkiye'nin refah ve istikrarına hizmet edecektir. Tüm toplumumuzun teröre karşı yekvücut olması ve bu bir arada duruşunu kararlılıkla koruması, şüphesiz ki şiddet eylemlerinden medet umanlara karşı verilecek en iyi yanıt olacaktır."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir