TSK'dan 'ABD askeri'ne yanıt

Genelkurmay, Suriye'de meydana gelen gelişmeler kapsamında Türkiye'de görevlendirilen ABD askeri ve birliği bulunmadığını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey'in "Türkiye'ye Suriye ile ilgili asker gönderdiğimiz zamanlar oldu" açıklamasına yanıt verdi. TSK, Suriye'de meydana gelen gelişmeler kapsamında Türkiye'de görevlendirilen ABD askeri personeli ve birliğinin bulunmadığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, Türkiye-Suriye sınırında yaşanan gelişmeler kapsamında, Türkiye'ye ABD tarafından asker yollandığı ifade edildiği belirtildi.

Dost ve müttefik ABD Silahlı Kuvvetlerinin, 11 Aralık 1980'de imzalanan Savunma ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması kapsamında İncirlik/Adana'da, 14 Eylül 2011'de imzalanan protokole göre Kürecik/Malatya'da ve ABD'nin Ankara Büyükelçiliği nezdinde faaliyet gösteren Savunma İşbirliği Ofisi (ODC) Başkanlığında askeri personelinin görev yaptığı kaydedilen açıklamada, belirtilen askeri personelin dışında, Suriye'de meydana gelen gelişmeler kapsamında Türkiye'de görevlendirilen ABD askeri personeli ve birliğinin bulunmadığı bildirildi.