TSK'dan ihraç edilenlere müjde

Sözleşmeli erbaş ve er istihdamı ile YAŞ kararlarıyla TSK'dan atılanlara ilişkin düzenlemeyi içeren tasarı meclisten geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Milli Savunma Komisyonunda, Komisyonda, sözleşmeli erbaş ve er istihdamına ilişkin tasarı ile YAŞ kararlarıyla TSK'dan ilişiği kesinlere emeklilik ve istihdam imkanı sağlayan tasarı, birleştirilerek ele alındı.

Yapılan oylamada, tasarı komisyonda kabul edildi.

 Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Gönül, "Vaktiyle YAŞ kararı ile ihraç edilenler, YAŞ kararı olmadan ihraç edilenlere göre bir büyük mağduriyete düçar oluyorlardı. Yargıya gidemiyorlardı. Getirdiğimiz şu: Yeniden intibakları yapılarak kamu hizmetine veya emekliye dönecekler. Ancak, Bakanlığımızın bunların dönüşünü uygun görmediğini farz edelim; bir kişi dahi çıksa, bunlar bu defa vaktiyle kullanmadığı yargı hakkını kullanabilecekler" dedi.

Kaç kişinin uygulamadan yararlanacağının sorulması üzerine, Gönül, tam hatırlayamadığını, ancak "1800 küsur civarında" kişinin söz konusu olduğunu ifade etti.

Bakan Gönül, Milli Savunma Komisyonundaki görüşmeler sırasında ise 615'i subay 928'i astsubay olmak üzere toplam 1543 kişinin bu kapsamda olduğunu bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir