TSK'dan Kırgızistan'a askeri yardım

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
BİŞKEK - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 634 bin ABD doları değerindeki 1 adet Land Rover personel yük taşıma aracı, 3 adet Land Rover ambulans aracı, ASELSAN'ın ürettiği 20 adet sahra telefonu, 35 adet el telsizi, 4 adet uzun mesafeli sabit merkez telsizi, 21 adet gece görüş sistemiyle birlikte kombinezonlu, 10 adet frekans atlamalı sırt telsizi, 1 adet mayın tespit sistemini Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri'ne teslim etti.
Milli Muhafız Komutanlığı;nda düzenlenen törende konuşan Kırgızistan Savunma Bakan Yardımcısı Zamir Suyerkulov, Türkiye;nin sağladığı dizel araçların Birleşmiş Milletlerin (BM) talepleri ve standartlarına uygun olduğunu belirterek, yardım ve destekten ötürü Türkiye;ye teşekkür etti.
Suyerkulov, TSK;nın gönderdiği malzemelerin Savunma Bakanlığı, Sınır Birliği Komutanlığı ile İç kuvvetler Komutanlığı arasında paylaşılacağını söyledi.
Türkiye;nin Kırgızistan Askeri Ataşesi Yarbay Nebi Gazneli de, bu yıl Türkiye-Kırgızistan arasındaki askeri işbirliğinin 20. yıldönümü olduğunu hatırlatarak, "Türk dış politikasının temelini Ulu Önder Atatürk'ün direktifi olan "Yurtta sulh cihanda sulh" prensibi oluşturmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri faaliyetlerini bu prensip çerçevesinde yürütmektedir. Bu destek, Kırgız ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasında her geçen gün artan işbirliği, dost ve kardeşliğin gereği ve bölgenin barış ve istikrarına hizmet etmek içindir" dedi.
Gazneli, TSK olarak, Kırgızistan;a bugüne kadar 13 milyon dolar tutarında teknik destekte bulunduklarını hatırlatarak, hibe edilen NATO standartlarında teknik desteğin Kırgızistan;ın etkinliğini artırmaya yönelik olduğunu ifade etti.