TSK'dan Suriye sınırındaki faaliyetlerle ilgili açıklama

TSK Suriye sınırında yaşanan olaylar ve alınan tedbirlere ilişkin, 'Devletimizin tüm kurumları ile ve ortak akılla çözülmeye çalışılmaktadır' açıklamasını yaptı, Gaziantep'teki terör saldırısını kınadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Türkiye'nin güney sınırında yaşanan olaylar ve alınan tedbirlerle ilgili, bilgi paylaşımında bulundu. Açıklamada, Suriye sınır hattında Mart 2011 den beri süren belirsizlik, iç çatışma ve bazı dış güçlerin yarattığı değerlendirilen kaosun getirdiği zorluklar, Devletimizin tüm kurumları ile ve ortak akılla çözülmeye çalışılmaktadır. Bu yönde de olumlu birçok adım atılmış, atılmaya da devam edilmektedir” denildi.

'Suriye Sınır Hattındaki Birliklerin Faaliyetleri " başlıklı bilgilendirme metninde;" Türk Silahlı Kuvvetleri “Hudut Namustur" düsturu ile nöbetini ifa etmeye devam etmektedir. İllegal çete mensubu hain teröristlerce (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihinde girişilen darbe girişimi esnasında hudut birliklerimizde bazı zafiyet alanlarının oluştuğu yönünde haberler kamuoyunda yer almıştır. Suriye sınır hattında; Mart 2011'den beri süren belirsizlik, iç çatışma ve bazı dış güçlerin yarattığı değerlendirilen kaosun getirdiği zorluklar, Devletimizin tüm kurumları ile ve ortak akılla çözülmeye çalışılmaktadır. Bu yönde de olumlu birçok adım atılmış, atılmaya da devam edilmektedir.

Gaziantep'teki saldırıyı kınadı

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bir diğer açıklamada, Gaziantep'teki terör saldırısını kınadı.

Açıklamada masum insanları en mutlu günlerinde, düğünlerinde dahi katletmekten çekinmeyen gözü dönmüş canilerin, asil milletin birliğini, beraberliğini, dayanışmasını ve sahip olduğu 18 Mart, 15 Temmuz ruhunu asla yok edemeyeceği belirtildi.

Ülkenin ve milletin gücüne, geleceğine karşı terörü son bir çare olarak kullananların layık oldukları cezayı alanda, yargıda aldıkları ve alacakları vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''20 Ağustos 2016 Cumartesi günü Gaziantep’te meydana gelen hunhar ve alçak terör saldırısını şiddetle lanetliyor, bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve kahraman ve fedakar milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."