TSK'nın Aden Körfezinde görev süresi bir yıl uzatıldı

Aden Körfezi'nde görev yapan TSK unsurlarının görev süresini 1 yıl daha uzatan Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'ndan geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Somali açıklarındaki korsanlığı, ''bir zulüm ve tehdit'' olarak değerlendirerek, ''Bunu engellememiz, önlememiz insani görevimizdir. Somalili çocuklar için vicdanı sızlamayanlar, bu tezkerenin gayesini anlayamazlar'' dedi.
Yılmaz, Aden Körfezi'nde görev yapan TSK unsurlarının görev süresini 1 yıl daha uzatan Başbakanlık Tezkeresi'nin TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinde Hükümet adına söz aldı.
Bakan Yılmaz, Aden Körfezi ve Somali havzasından, 2011'de 482'si Türk bayraklı ve Türkiye bağlantılı olmak üzere 22 bin 441 geminin geçtiğini, Aden Körfezi'nde, Somali karasularında ve Hint Okyanusu'nda seyreden ticari gemilere yönelik deniz haydutluğu, silahlı soygun eylemlerinin, sadece can ve mal emniyetini tehdit etmediğini, sefer serbestliğini aksattığını, uluslararası ticaret ve deniz taşımacılığını da olumsuz etkilediğini kaydetti. Yılmaz, bu eylemlerin ayrıca Somali ve Afrika ülkelerine yapılan insani yardımların, deniz yoluyla ulaşımını da güçleştirdiğini dile getirdi.
Yılmaz, tezkerenin kabulüyle Türkiye'nin, 1 Eylül-1 Aralık 2012 tarihinde komuta görevini üçüncü kez üstleneceğini bildirdi. Bugüne bölgede yürütülen deniz haydutluğuyla mücadele harekatına 13 firkateyn ile katkıda bulunulduğunu anlatan Yılmaz, geçen yıl 76 Türk bayraklı ticaret gemisine Aden Körfezi'nde destek sağlandığını bildirdi.
Milli Savunma Bakan İsmet Yılmaz, alınan önlemler, yürütülen koordinasyon sonucunda son 1 yıl içinde 103 yabancı bayraklı geminin saldırıya uğraması, bunlardan 23'ünün kaçırılmış olmasına rağmen Mart 2010'dan itibaren Türk bayraklı tek bir geminin kaçırılmadığını belirtti.
Bu konularda ilginizi çekebilir