TŞOF'tan seçim konvoyundakilere uyarı

TŞOF Başkanı Apaydın, "Turist taşıyan ve seçim konvoylarındaki sürücüleri, kesinlikle uyulması gereken kurallar konusunda uyarıyorum"dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, turist taşıyan ve seçim konvoylarındaki sürücüleri, trafik kuralları konusunda uyardı.

Apaydın, yazılı açıklamasında, havaların ısınmasına ve turizm sezonunun açılmasına sayılı günler kaldığını hatırlattı. 

Turizm sezonunun başladığı günlerde, milletvekilliği genel seçimleri nedeniyle siyasi partilerin konvoylarının da yollarda olacağını belirten Apaydın, "Kısa süre içerisinde turizm ve seçim konvoyları yollarda hareketlilik başlatarak, trafik akışını etkileyecek. Turistleri taşıyan ve seçim konvoylarındaki sürücüleri, kesinlikle uyulması gereken kurallar konusunda uyarıyorum. Ülkemizin iyi tanıtılması, gelen turiste iyi hizmet verilmesi gelecek sezonda ziyaretçi sayısının artışı, daha çok gelir demektir" ifadelerini kullandı.

Geçen yıl yaşanan trafik kazalarının bu yıl yaşanmamasının, en büyük istekleri olduğunu belirten Apaydın, "Yolcu taşımacılığı yapan ticari araç sürücüleri yola çıkmadan araçlarının bakımını tam yapmalı. Trafik kazalarına meydan vermemek için hem şoförlerimiz hem de turizm firmaları duyarlı olup gereken her türlü önlemi almalı" dedi. 

Apaydın şunları kaydetti:

"Seçim çalışmalarının da hızlanmasıyla Türkiye'nin her yerinde adaylar seçim konvoyları oluşturuluyor. Uzun araç konvoyları şehirlerarası yollarda sıkıntı yaratmasının yanında, zaman zaman da şehir içi trafikte de aksamalara neden olacaktır. Ambulans, itfaiye gibi araçların görev yapmasına mani olmaması için yetkililerimizin güzergahları iyi ayarlaması gerekiyor. Seçim konvoyları için çok sıkı ve azami önlemler alınmalı."