TTA, 25 adet taşınmazı satışa çıkarıyor

TTA Genel Müdürlüğü, aralarında boş arsa, binalı arsa, idari bina, depo, ambar ve lojman binasının da bulunduğu 25 adet taşınmazı satışa çıkaracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tütün, Tütün Mamülleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş (TTA) Genel Müdürlüğü, aralarında boş arsa, binalı arsa, idari bina, depo, ambar ve lojman binasının da bulunduğu 25 adet taşınmazı özelleştirme çerçevesinde satışa çıkaracak.

TTA Genel Müdürlüğünün, özelleştirilecek taşınmazlarına ilişkin duyurusu Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun'un ilgili hükümleri çerçevesinde satış yöntemi ile ayrı ayrı düzenlenecek ihaleler, kapalı zarf içerisinde teklif alınarak ve görüşmeler yapılarak, pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek.

İhale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek. Satışa konu taşınmazlardan birine teklif verilebileceği gibi ayrı ayrı olmak koşuluyla birden fazla taşınmaz için de teklif verilebilecek.

Teklifler, 5 Aralık 2011 günü saat 16.00'ya kadar, "Gizli" ibaresi bulunan kapalı zarf içerisinde TTA Genel Müdürlüğü Orhantepe Mahallesi Tekel Caddesi Tekel (TTA) Kampusü Cevizli - Kartal - İstanbul adresine elden teslim edilecek.

Teslim alınan ihale dosyaları, 13-14 Aralık 2011 tarihlerinde açılacak.

İhalelere gerçek veya tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek. Teklif sahiplerinden ihaleye katılabilmek için geçici teminat olarak nakit veya banka teminat mektubu alınacak. İhaleye katılabilmek için son teklif verme tarih ve saatine kadar İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı alınması zorunlu olacak.

Satışa konu taşınmazlar hakkında hazırlanan İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanları, 27 Ekim 2011 tarihinden itibaren TTA Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Levazım ve Ticaret Müdürlüğü Orhantepe Mahallesi Tekel Caddesi TTA Yerleşkesi Cevizli - Kartal / İstanbul adresinden ihaleye konu her bir taşınmaz için 250 lira karşılığı temin edilebilecek.

İhale konusu taşınmazların yabancı uyruklu gerçek kişilere, yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketleri ve yabancı yatırımcıların Türkiye'de kurdukları veya iştirak ettikleri tüzel kişiliğe sahip şirketlere satışı, yürürlükteki Doğrudan Yabancı Yatırımlar mevzuatı ve Tapu Kanunu ile ilgili mevzuat hükümlerine tabi olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir