TTNET ve SOBEE oyun sektöründe işbirliğine gitti

İşbirliği kapsamında SOBEE Studios'un geliştirdiği oyunlar TTNET'le ortaklaşa yayınlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - TTNET ve SOBEE Studios arasında, yerli oyun sektörü için gerçekleştirilen işbirliği ile, Türkiye'de sayıları 20 milyona yaklaşan oyunseverlerin yurtdışında üretilen oyunlara yaptığı harcamaların Türkiye'ye kazandırılması hedefleniyor.
36. Uluslararası GameX Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı'nın gerçekleştirildiği Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan SOBEE Studios Genel Müdürü Mevlüt Dinç, TTNET ile işbirliklerini geliştirerek, yerli yetenek ve emekle geliştirilen, Türkiye'nin gelenek ve kültürünü yansıtan oyunlar yaparak, hem Türkiye'nin dünya çapında tanıtımına katkıda bulunmak hem de oyun sektörünün önümüzdeki yıllarda hızlı şekilde büyümesine katkıda bulunmak istediklerini anlatarak, Türkiye oyun sektörünün 150-200 milyon dolarlık seviyesiyle, potansiyelinin çok gerisinde bulunduğunu vurguladı.
"İstanbul Kıyamet Vakti" oyununu da TTNET'le birlikte büyütmeyi ve Avrupa'da yayınlamayı düşündüklerini ifade eden Dinç, bu oyunla Avrupa'daki ve Türkiye'deki gençler arasında karşılıklı etkileşimin de mümkün olacağını söyledi.
Güney Kore'nin 10 yılda milyarlarca dolarlık bir oyun sektörü yarattığını ve yüzde 90'ını Kore'de üretilen oyunların oluşturduğunu kaydeden Dinç, önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye'de oyun sektörünün 1 milyar doları geçeceğini söyledi.
TTNET-SOBEE Studios işbirliği
Verilen bilgiye göre, Playstore platformu ile Türkiye'nin her yerinden dünyada en çok oynanan oyunlara ulaşabilecek oyunseverler, bu oyunları, kredi kartlarının yanı sıra mevcut TTNET faturalarında 12 ay taksitle de satın alabilecekler.
SOBEE Studios tarafından geliştirilen "İstanbul Kıyamet Vakti", "I Can Football 2" ve "1 Man 1 Team" oyunları da TTNET ile ortaklaşa yayınlanacak. TTNET'in dijital oyun platformu olan Playstore'da oyun sayısı bine yaklaştı. Önümüzdeki dönemde bu platforma yeni online oyunlar da eklenecek.
SOBEE Studios tarafından geliştirilen online oyun ödeme sistemi PayPin, TTNET satış noktalarından oyunculara ulaştırılacak.
Türkiye'de oyun sektörü 
SOBEE Studios'un açıkladığı rakamlara göre, Türkiye'de bilgisayar kullanıcılarının yüzde 70'ine karşılık gelen yaklaşık 20 milyon kişi oyun oynuyor.
Dünyada PC kutu ve konsol oyunları pazarı 40 milyar dolara yaklaşırken, online ve sosyal oyun pazarı 20 milyar doları aşıyor. Devasa çok oyunculu çevrimiçi oyunlar (MMO) bu pazardan 15 milyar dolarlık pay alırken; sosyal oyunlar kısa sürede 1,5 milyar dolara yaklaştı. Halihazırda 8 milyar dolar olan mobil oyun pazarının da 2014'te 12 milyar dolara ulaşması bekleniyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir