TÜAD Başkanlığına Vural Çakır getirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye Araştırmacılar Derneği (TÜAD) Başkanlığına Vural Çakır getirildi.
TÜAD açıklamasına göre TÜAD Olağanüstü Genel Kurulu'nun oybirliğiyle seçtiği yeni yönetim yaptığı işbölümü ile TÜAD Başkanlığına Vural Çakır'ı seçti.
Asbaşkanlığına Murat Demiral getirilirken, Genel Sekreter Halil İbrahim Zeytin, Sayman da Hüseyin Tapınç oldu.
TÜAD Yönetim Kurulu'nda ayrıca Pervin Olgun, Fulya Durmuş, Handan Bilgiç, Elvan Oktar, Özer Sencar, Ebru Algım ve Erol Mercan yer aldı.
Vural Çakır, profesyonel araştırmanın Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gelişiminin ardındaki en önemli itici güçlerden birisi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Profesyonel araştırma şirketleri ve araştırmacılar Türkiye'de ekonomik hayatın gelişimi ve toplumsal hayatın demokratikleştirilmesinde büyük bir rol oynuyorlar. Bütün küresel şirketler Türkiye'ye yatırım yapmadan önce profesyonel araştırmacılarla çalışarak karar alıyorlar. İstisnasız bütün büyük şirketler, ürün geliştirmeden, reklamlarına kadar yeni girişimleri konusunda araştırma şirketleriyle birlikte çalışıyorlar. Son yıllarda birçok yerli şirketimiz uluslararası marka olma serüvenini araştırma kuruluşlarıyla işbirliği yaparak yönetiyorlar. Kamuoyunun eğilimleri, araştırmanın bilimsel yöntemleri ile tespit edilerek karar vericilere iletiliyor. Böylece, toplumun ekonomik, sosyal ve siyasal alandaki düşünceleri her zaman karar mekanizmalarının bir parçası haline geliyor. Araştırma sayesinde Türkiye;nin ekonomik kaynakları daha rasyonel kullanılırken, günlük yaşamın demokratikleşmesine hizmet ediliyor.
Türkiye Araştırmacılar Derneği çağdaş toplumlardaki araştırmanın bu hayati değerini vurgularken, mesleğin profesyonel kurallara uygun şekilde temsil edilmesi ve medyada bu şekilde yansıtmasını sağlamak konusunda da özel bir titizlik gösterilecektir."