TÜBİSAD: Torba Kanun, e-devlete hayat verecek

Gürsoy, Torba Kanun'un Meclis'te görüşülerek bir an önce yasalaşması gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gürsoy, devletin her alandaki çalışmalarına büyük kolaylıklar getirecek, "Torba Kanun"un Meclis'te görüşülerek yasalaşması talebinde bulundu.

Gürsoy, halen TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda bulunan ve geniş adıyla "Kamu Hizmetlerinin Hızlandırılması Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" olarak bilinen ve kamuoyunda "Torba Kanun Tasarısı" olarak adlandırılan Kanun Tasarısı'na ilişkin olarak "Bu kanun Türkiye'de E-devlete hayat verecek, Türkiye'yi bir üst lige taşıyacak. Meclisten, bu kanunu en kısa sürede yasalaştırarak Türkiye'nin ekonomik alandaki ivmesine de katkı yapacağını düşündüğümüz bu önemli adımı atmasını istiyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Yeni tasarının yasalaşması ile ıslak imza yerine geçecek elektronik imza alt yapısını kullanan pek çok projenin hayata geçeceğini ifade eden Gürsoy, şöyle devam etti: Mahkemelerde dava açmaktan, pasaport alımına kadar pek çok resmi işlem tamamen elektronik ortamda yapılacak ve belgeler elektronik ortamda saklanacak; böylece devlet hizmetlerindeki verim de artacaktır".

Bugün başlayan yeni yasama döneminde TBMM'ye başarılar dileyen Gürsoy, "Ülkemiz için stratejik öneme sahip olan Bilgi ve İletişim teknolojileri (BİT) sektörlerine ilişkin hazırlanan yasa tasarıları için görüşlerimize ihtiyaç duyulduğunda, geçmişte olduğu gibi her zaman Meclisimizin çalışmalarına destek vermeye hazırız" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir