TÜBİTAK Bilim Ödülleri sahiplerini buldu

Gecede, 'benlik', 'aile', 'insan gelişimi' konularındaki uluslararası düzeyde çalışmalarından dolayı Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı'na bilim ödülü verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü Cumhurbaşkanı Gül'ün himayesinde Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
Törene, Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yüksel Altunbaşak, akademisyenler, bilim insanları ve diğer davetliler katıldı.
Cumhurbaşkanı Gül, törende yaptığı konuşmaya, bilim insanlarıyla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu belirterek başladı.
Ödül kazananların konuşmalarında bilimin önemine dikkat çektiklerini ve yaşam hikayelerini anlattıklarını hatırlatan Gül, ilham kaynağı ve örnek olması açısından bu hikayelerin gençler tarafından duyulması gerektiğini vurguladı.
Törenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül, ödül kazananları kutladı ve başarılarının devamını diledi.
Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından "2011 Yılı TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü"nü kazanan bilim insanlarına plaketlerini verdi ve anı fotoğrafı çektirdi.
Ödül kazananlar
TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından bu yıl bir bilim ödülü, bir özel ödül ve 10 teşvik ödülü ile bir TÜBİTAK-TWAS teşvik ödülü verilmesine karar verilmiş ve ödül kazananlar, 24 Temmuz 2011'de açıklanmıştı.
Buna göre, Türkiye'deki çalışmalarıyla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş, hayattaki bilim insanlarına verilen bilim ödülü, sosyal bilimler alanında "Sosyal/Kültürel psikoloji alanında 'benlik', 'aile', 'insan gelişimi' konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları" nedeniyle Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı'na verildi.
Bilim ödülü eşdeğeri olarak oluşturulan ve yurt dışında yaptığı çalışmalarıyla bilime uluslararası düzeyde katkıda bulunmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hayattaki bilim insanlarına verilen TÜBİTAK Özel Ödülü ise bu yıl, çalışmalarını mühendislik bilim alanında sürdüren Prof. Dr. İlhan Fuat Akyıldız'a verildi.
Türkiye'deki çalışmalarıyla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş hayattaki bilim insanlarına verilen TÜBİTAK Teşvik Ödülü'ne layık görülen isimler ise şöyle:
"Temel Bilimler alanında Prof. Dr. Ali Murat Güler, Yrd. Doç. Dr. Ömer İlday, Doç. Dr. Amitav Sanyal, Doç. Dr. Nurettin Şahiner, Doç. Dr. Suna Timur; Mühendislik Bilimleri alanında Prof. Dr. Hafzullah Aksoy, Doç. Dr. Hande Yaman Paternotte, Doç. Dr. Osman Sağdıç, Prof. Dr. Harun Sönmez, Sosyal Bilimler alanında Doç. Dr. Refet S. Gürkaynak."
Bu yıl fizik alanında verilen TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü ise Doç. Dr. Kaan Güven'e verildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir