TÜBİTAK'ta kripto soruşturması

TÜBİTAK içerisinde iki aşamalı bir soruşturma yürüttüklerini söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Gerekli görürsek adli soruşturmaya başvurabiliriz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu.

Bakan Işık, editörlerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor, son dönemdeki siyasi ve ekonomik gelişmeler ile bakanlığının faaliyetlerine dair konularda değerlendirmelerde bulunuyor.

 "Adli soruşturmaya başvurabiliriz"

Kriptolu telefonlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Işık, tüm sistemi gözden geçirmek zorunda olduklarını belirtti. Işık konu ile ilgili "Şu anda TÜBİTAK içerisinde iki aşamalı bir soruşturma yürütüyoruz. Yaptığımız inceleme ve soruşturmaların sonucunda gerekli görürsek adli soruşturmaya başvurabiliriz" ifadelerini kullandı. Işık, "TÜBİTAK'ta amiri yerine abisinden talimat alan insanları asla tutmayacağız, bu net" dedi.

'Hiçbir iç yapı destek almadan dinleyemez'

Dinleme iddialarına ilişkin değerlendirme yapan Işık, ''Türkiye'de hiçbir iç yapı bu kadar geniş dinlemeyi dışarıdan destek almadan gerçekleştiremez''' dedi.

Kriptolu telefonlarda dışarıdan sisteme girmenin, içeriden yardım alınmadan mümkün olmadığını belirten Işık, "Fakat hırsız evdeyse ne yapacaksınız? Kriptolu telefonların dinlendiği net. Bizim ortaya çıkarmaya çalıştığımız bunu kim dinlemiş, nasıl dinlemiş" diye konuştu.

Fikri Işık'ın açıklamaları şöyle:

"Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün DDK'ya verdiği talimat tüm sisteme yönelik. Bundan büyük memnuniyet duyuyorum. Çünkü Türkiye artık bu yükten kurtulmalı"

Bu konularda ilginizi çekebilir