Tüketici elektroniği ilk çeyrekte yüzde 40 büyüdü

Gfk TEMAX'ın araştırma sonuçlarına göre, sektörün büyümesine en büyük katkıyı LCD'ler yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gfk TEMAX araştırmasına göre, tüketici elektroniği sektörü yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 büyüdü.

Teknosa'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2009 krizi sonrası hızlı bir toparlanma sürecine giren tüketici teknolojisi ürünleri pazarı, 2011 yılının ilk çeyreğini büyümeyle tamamladı.

Sektör, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 büyüme kaydederek 5,1 milyar liraya ulaştı. GfK TEMAX'ın araştırma sonuçlarına göre, 2011 yılında telekom, görüntüleme sektörü, küçük ev aletleri ile beyaz eşya ve bilgi teknolojileri sektörü büyümesini sürdürürken, tüketici elektroniği sektörü pazarı yüzde 40,1 büyümeyle 813 milyon liraya ulaşarak öne çıkan sektör oldu.

Tüketici elektroniği sektöründe kaydedilen büyümedeki ana etken, sektörün cirosal olarak dörtte üçünden fazlasını gerçekleştiren LCD televizyonlar oldu. 2011 yılının ilk çeyreğinde 3D televizyonların LCD/Plazma pazarı içerisinde cirosal payı yüzde 5'e ulaştı. İnternet televizyonu da televizyon pazarı içinde yükselen diğer bir trend olurken, navigasyon cihazları büyümede etkili olan diğer ürünlerin başında yer aldı.

Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, global kriz nedeniyle 2009'da küçülme kaydeden dünya tüketici elektroniğinin 2010'daki toparlanma ile birlikte yerini yükselişe bıraktığını, 2011'de de rekor büyüme gerçekleştirdiğini belirterek, 70 ilde 260 mağazası ile hizmet veren Teknosa için 2010'un iyi bir yıl olduğunu, 2011'e de oldukça iyi rakamlarla başladıklarını ve bu olumlu seyrin devam edeceğini öngördüklerini kaydetti.

Teknosa'nın geçen yıl 1,4 milyar liralık ciro elde ettiğini hatırlatan Mehmet Nane, ''2011 sonunda hedefimiz yüzde 20 ciro artışıdır. İlk 3 aylık rakamlarımız da bu hedeflerimizi destekler nitelikte'' ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir