Tuluyhan Uğurlu Kapalıçarşı'da konser verecek

Uğurlu'nun "İstanbul ve Bahar" temalı konseri için Kapalıçarşı lalelerle süslenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL - Piyanist Tuluyhan Uğurlu'nun 14 Nisan'da vereceği "İstanbul ve Bahar" temalı konseri için Kapalıçarşı lalelerle süslenecek.
Uğurlu, 14 Nisan Pazar günü saat 16.00'da Kapalıçarşı'nın en geniş caddesi Kalpakçılar'daki konserde yeni eserlerini seslendirecek.
Kapalıçarşı, "İstanbul Lale Festivali" kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı'nın katkılarıyla lalelerle donatılacak.
 
Konser, sanatçının "Grand Bazaar to Grand Central" projesinin ilk halkasını oluşturacak. Uğurlu, Kapalıçarşı konserinden 1 ay sonra 14 Mayıs Salı günü New York Grand Central Gar Binası'nda sahneye çıkacak. Kapalıçarşı Esnafları Derneği ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun (TADF) ortak projesinin ABD konserinde Uğurlu, müzik ve görüntülerle İstanbul ve Kapalıçarşı'yı anlatacak.
New York Gar Binası Vanderbilt Hall bölümü, Türkiye'yi ve İstanbul'u tanıtmak için özel olarak dekore edilecek. Kapalıçarşı esnaflarının da halı ve mücevher tasarımlarını sergileyeceği etkinlik, 07.00'de başlayıp 22.00'de sona erecek, Uğurlu gün boyu aralıklarla sahneye çıkacak.
 
"İlgi, her geçen yıl artıyor"
 
Tuluyhan Uğurlu, konser öncesinde düzenlenen basın toplantısında, Kapalıçarşı'nın hayatın, ekonominin, lalenin kültür ve sanatın sembolü olduğunu ifade etti. Uğurlu, "Bir sinerji yaratmayı ve New York Gar Binası'ndaki konser için köprü oluşturmayı istiyoruz" dedi.
Kapalıçarşı'da 6'ncı konserini vereceğini hatırlatan Uğurlu, geçen yıl çarşının kuruluşunun 550'nci yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen konserin dünya çapında yankı aldığını kaydetti. Piyanist Uğurlu, bu yıl da geçen yılki başarıya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkanı Hasan Fırat da ABD'deki konser alanında, Türkiye'den ürünlerin yer alacağı bir pazar kurulacağını bildirdi.
Fırat, Kapalıçarşı'da 6 yıldır düzenlenen Tuluyhan Uğurlu konserlerine ilginin her geçen yıl artığına dikkati çekerek, geçen yıl 3 bine yakın kişinin konseri izlediğini anlattı. Fırat, "Sadece 2 bin 500 kişiye oturacak yer sağlayabiliyoruz. Yer olsa 10 bini kişi de konseri izlemeye gelir" diye konuştu.