"Tüm yayınların Çamlıca Kulesi'nde toplanması risk"

Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği Başkanı Gürsoy, tüm yayınların Çamlıca Kulesi'nde toplanmasının enerji, teknik, doğal afet ya da saldırı gibi riskleri beraberinde getireceğini bu nedenle Kayışdağı'nda yedek sistem kuracaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Yusuf Gürsoy, Çamlıca Kulesi'nde bütün yayınların toplanmasının birçok risk oluşturduğunu söyledi.

Gürsoy, Çamlıca Kulesi'nden yayın yapan radyolarla ilgili olarak Kayışdağı'nda yedekleme sistemi oluşturulacağını aktararak, "15 Temmuz'da darbe girişimi yaşadık. Burada darbecilerin ilk hedefi Gölbaşı Türksat Yer Uydu İstasyonu idi. Bununla Türkiye'deki medya haberleşmesini tamamen ortadan kaldırmak istediler. Biz o zaman karasal yayıncılığın ne kadar önemli olduğunu vurguladık" dedi.

Çamlıca Kulesi'nde bütün yayınların toplanmasının birçok risk oluşturduğunu vurgulayan Gürsoy, "Enerji, teknik, doğal afet ya da saldırı durumunda sistemin zarar görme riskini ortadan kaldıracak Kayışdağı'nda yedek verici sistemi kurulacak" diye konuştu.

Çamlıca Kulesi'nin faaliyete geçmesiyle yayın kalitesinin iyileşeceğini anlatan Gürsoy, radyo frekanslarındaki karışıklıklara da işaret ederek, "Çamlıca'da 36 radyo kulesi var. Her kulenin yönetimi farklı. Şimdi Çamlıca Kulesi'nde tek kule, tek yönetim ve tek standart olacak. Bu açıdan İstanbullular mart, nisan ayında test yayınlarına başlayıp 2019'un yaz aylarında, haziran, temmuz gibi Çamlıca Kulesi faaliyete geçtiğinde pırıl pırıl yayınların olduğu, hiçbir radyonun kapanmadığı bir yayıncılık rejimine kavuşmuş olacak" ifadelerini kullandı.

"İstanbul'da radyolar kapanacak" haberleri

İstanbul'da 50 radyonun kapatılacağı haberlerine de değinen RATEM Başkanı Gürsoy, yönetmelik çerçevesindeki uygulamalardan veya başka nedenlerden dolayı İstanbul'da da Türkiye'de de radyo kapanmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Gürsoy, "Yönetmelik çerçevesindeki uygulamalardan veya başka nedenlerden dolayı İstanbul'da da Türkiye'de de radyo kapanması söz konusu değil. Herhangi bir tedirginlik ya da endişeye mahal yok. 2019 ile ilgili radyo yayıncılara vereceğimiz en güzel haber bu" dedi.