Tüm zamanların rekoru yenilendi

Tarihinde ilk kez 61 bin seviyesini gören İMKB, 60.998 puandan kapandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL – Tarihi zirveye ulaşan borsada gün yatay seyirle geçilse de, kapanış yeni rekorla yapıldı. Ulusal-100 Endeks günü 133 puan ve yüzde 0.22 değer artışla 60.998 puandan tamamladı.

Eylül ayına olumlu bir başlangıç yapan piyasa, haftanın son işlem gününde rekor tazeledi. Tarihinde ilk kez 61 bine ulaşan Bileşik Endeks 61.253 puanla tüm zamanların rekorunu yenilemiş oldu. Son dönemde yurtdışı piyasalardaki temkinli duruşa karşın, daha dirençli bir tablo sergileyen İMKB'de referandumdan 'evet' sonucunun çıkacağı beklentisinin satın alındığını varsayılıyor.

Piyasasının referandum sürecine odaklandığı ifade edilirken, olağandışı durumlar olmaması durumunda, yurtdışı etkisinin zayıf kalacağı ifade ediliyor. Gelecek haftanın daha sıkışık, ancak olumlu geçeceğini tahmin edin yatırım uzmanları hisse bazlı kar satışlarının da görülebileceği görüşünde.

Döviz cephesinde ise Euro/Dolar bugün 1.2860 seviyelerine çıkarken, yurtiçinde dolar 1.50 seviyelerine çekildi. Serbest piyasada Dolar 1.5040 TL'den Euro 1.9350 TL'den kapandı.

Tahvil-bono piyasasında ise 25 Nisan 2012 vadeli gösterge tahvil spot piyasada yüzde 8.08 bileşik seviyesinden kapanırken, pazartesi valörlü işlemler yüzde 8.11'den geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir