TÜMSİAD ve AMPD, DEİK kurucu kuruluşları arasına girdi

İki derneğin kurulun kurucu kuruluşları arasına katılmasıyla birlikte, DEİK'te 27 kurucu kuruluş oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tüm Sanayiciler ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) ve Alışveriş Merkezi ve Perakendeciler Derneği (AMPD), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) kurucu kuruluşları arasına dahil oldu.

DEİK'ten yapılan yazılı açıklamada, TÜMSİAD ve AMPD'nin kurulun kurucu kuruluşları arasına katılmasıyla birlikte, DEİK'te Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) gibi 27 kurucu kuruluş bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜMSİAD Genel Sekreteri Fatih Yılmaz, TÜMSİAD'ın, Türkiye'de 37 şubesi Avrupa'da 5 ülkede çözüm ortağı ve 8 bin 500 üyesi ile uluslararası platformda KOBİ'leri temsil eden bir dernek olduğunu belirterek, üyelerinin DEİK'in 84 ülkedeki iş konseylerinde aktif görev almalarını ve bu vesileyle ülkenin dış ticaret hacmine katkı sağlamalarını arzuladıklarını ifade etti.

AMPD Başkanı Mehmet Nane ise DEİK çatısı altında yapılacak olan çalışmaların AMPD'nin Türk perakende sektörünü uluslararası pazarlarda temsil etme misyonu ile son derece uyumlu olduğunu belirterek, artık Türk markalarının kabına sığmaz hale geldiğini ve dünya standartlarını belirlemeye başladığını ifade etti. Nane, DEİK çatısı altındaki çalışmalarla  Türk perakendesinin daha da ileriye gideceğine inancının tam olduğunu vurguladı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir