Tuncay Güney'e yakalama kararı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Ergenekon soruşturması kapsamında Tuncay Güney hakkında yakalama kararı çıkarıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Ergenekon soruşturması kapsamında, firari şüpheli Tuncay Güney ile ilgili yakalama kararı çıkartıldı.

Dönemin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve karara bağlanmasının ardından temyiz için Yargıtay'a gönderilen Ergenekon davası haricinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma devam ediliyor.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mesut Erdinç Bayhan, yurt dışında yaşadığı belirtilen firari şüpheli Tuncay Güney hakkında, "Ergenekon silahlı terör örgütüne üyelik" ve "casusluk" suçlamalarına ilişkin yakalama emri çıkarılmasını talep etti.

Bu talebi değerlendiren nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, Güney hakkında, yakalama emri çıkarılmasına hükmetti. Hakimlik ayrıca, Güney'in kırmızı bültenle aranması ve bulunduğu ülkeden iadesi için Adalet Bakanlığı'na yazı yazılmasını da kararlaştıracak.

Bu konularda ilginizi çekebilir