Tunceli'de toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasaklandı

Tunceli'de basın açıklaması dışındaki tüm toplantı ve gösteri yürüyüşleri OHAL sürecinde yasaklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tunceli'de basın açıklaması dışındaki tüm toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin Olağanüstü Hal (OHAL) sürecinde yasaklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güven ortamı içerisinde yaşamalarının devletin asli görev ve sorumluluklarından olduğu belirtilerek, bu çerçevede, kamu düzeninin unsurları arasında yer alan güvenlik, esenlik ile genel sağlık ihtiyacının güvence altına alınmasının önem arz ettiği ifade edildi.

Güvenlik, esneklik ve genel sağlık ihtiyacının güvence altına alınmasının devletin çabaları yanında vatandaşların da hukuk kurallarına uygun davranmaları ile sağlanacağı aktarılan açıklamada, vatandaşların günlük hayatlarının aksama ve sıkıntı olmaksızın idamesine ilişkin her türlü tedbiri alma yetki, görev ve sorumluluğunun da kamu idarelerine ait olduğu anımsatıldı.

Açıklamada, Anayasa, Olağanüstü Hal Kanunu, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'na değinilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Basın açıklaması dışında açık alanlarda yapılacak toplantı, gösteri yürüyüşleri, oyun, temsil, stant durma, bildiri dağıtma, çadır kurma, oturma eylemi, konser, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında düzenlenecek tüm etkinlikler ile 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu kapsamında düzenlenecek tüm etkinlikler OHAL süresince yasaklanmıştır. Aksine davranılması halinde mevzuat çerçevesinde adli ve idari işlemler yapılması Tunceli valilik makamının 27 Ekim 2016 tarih ve 2016/1001 sayılı onayıyla uygun görülmüştür."

Bu konularda ilginizi çekebilir