Tüpraş'ın satış gelirleri arttı

Tüpraş yılın ilk yarısında satış gelirlerinin yüzde 46 arttığını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş'nin (TÜPRAŞ) yılın ilk yarısındaki net satış gelirleri yüzde 46 arttı.

TÜPRAŞ'ın 2010 yılı ilk 6 aylık konsolide mali ve operasyonel sonuçlarına ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, geçen yıl ilk 6 ayda 8 milyar 51 milyon 934 bin lira olan net satış gelirlerinin, yüzde 46 artışla 11 milyar 745 milyon 251 bin liraya yükseldiği bildirildi.

Açıklamada, operasyonel göstergelerin 2009 yılının üzerinde olduğu, faaliyet karı ve FAVÖK'ün ise ham petrol ve ürün fiyatlarından bağımsız olarak geçen yılın yüzde 13 üzerinde gerçekleştiği bildirildi. Gerek vergi öncesi gerekse vergi sonrası kar rakamının ise geçen yılın çok az altında ve paralellik gösterdiği kaydedildi.

Şirketin mali durumunu ve finansal neticelerini etkileyen bir durum olmamakla birlikte son günlerde basın yayın organlarında çıkan bazı haberler nedeniyle açıklama yapma zorunluluğu doğduğuna da işaret edilen açıklamada, mevcut durumda İran'a petrol ürünleri satışı yapılmadığı, dolayısıyla şirkete karşı herhangi bir yaptırım uygulanması ihtimalinin de söz konusu olmadığı belirtildi.