Tüpraş'ta patlama: 4 işçi öldü

Tüpraş'ın İzmir'deki rafinerisinde meydana gelen patlamada 4 işçi hayatını kaybetti, 2 işçi yaralandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İzmir Valiliği patlama ile ilgili soruşturma başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tüpraş'ın İzmir'deki rafinerisinde depolama tankında patlama meydana geldi. Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz patlamada 4 işçinin hayatını kaybettiğini, 2 işçinin de yaralandığını duyurdu. Yılmaz, depolama tankı temizliği için o esnada toplam 6 işçinin çalıştığı bilgisini paylaştı. 

Patlamayla ilgili bilgi veren Yılmaz, "Uzun süredir kullanılmayan bir nafta tankının son kontrolleri yapılırken patlama yaşanıyor. Bakımdaki kazanda gaz sıkışmasından kaynaklı bir patlama. İş kazası, dışardan bir müdahale, saldırı yok" ifadelerini kullandı.

Yılmaz şu açıklamayı yaptı: "Yaralılarımıza olay yerinde müdahale ediliyor. Oradaki sağlık ekiplerimiz müdahale ediyor. Onların durumunun şu an iyi olduğunu biliyoruz. TÜPRAŞ'ın kendi uzmanları olay yerinde müdahale ediyorlar. Son durum bu”

Bakanlık soruşturma başlattı

Patlama ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da harekete geçti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun talimat vermesinin ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 3 başmüfettiş ve 1 müfettiş de görevlendirildi.

İşçi yakınları gözyaşı döktü

TÜPRAŞ'ın Aliağa ilçesindeki İzmir Rafinerisi'nde sabah saatlerinde meydana gelen patlamanın ardından Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan inceleme sona erdi. İncelemenin ardından, ölen 4 işçinin cenazeleri Aliağa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bu arada, ölen işçilerin Aliağa Devlet Hastanesine gelen yakınları gözyaşı döktü. Baygınlık geçiren bazı işçi yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Görgü tanıklarından Cafer Kuzucu yaptığı açıklamada, TÜPRAŞ'ta çalıştığını, şirket yetkililerinin 5 ve 6'şarlı gruplara ayırdığı işçilerin sabah saatlerinde bakım için tanklara gittiğini söyledi.

Kendileri de başka bir tankta çalıştığı sırada patlama sesi duyduklarını anlatan Kuzucu, "Biz de hemen olay yerine doğru gittik. Geldiğimizde şirketin kendi acil müdahale ekibi oradaydı. Şirketin acil müdahale ekibi anında müdahale etti ancak arkadaşlarımızı kurtaramadık." dedi.

Patlamada yaralanan Halil İbrahim Kavlak'ın tedavisi ise Menemen Devlet Hastanesinde devam ediyor.

Yaralı işçinin yakını İlyas Kavlak, kuzeninin patlama sonrası olay yerine gittiğini ve burada gazdan etkilendiğini söyledi.

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada da kazayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca yangının kontrol altına alındığı soğutma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi. 

Söndürme çalışmaları sırasında 2 itfaiye eri dumandan etkilendi

Tüpraş'tan açıklama

Tüpraş, patlama ile ilgili bir duyuru yayımladı.

Tüpraş'tan yapılan açıklamada, "Bugün saat 09.25'de İzmir Rafinerisi ürün tankında bakım çalışmaları sırasında patlama meydana gelmiştir. Rafineri teknik ekiplerinde olaya müdahale edilmiş olup, gelişmelere ilişkin sonraki açıklamamızda kamuoyuna bilgi verilecektir" denildi.