Turistler İstanbul'a akın etti

Vizelerin kalkması ve Türk dizileriyle beraber İstanbul'da turist sayısı geçen yıla oranla yüzde 29 artırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'a Ocak ayında gelen turist sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 29 arttı. İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, kente gelen turist sayısı, önceki yıl Ocak ayında 294 bin 352 olurken, bu yıl 378 bin 380 olarak gerçekleşti.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, 2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti çalışmalarının etkilerinin 2011 yılında görülmeye başlandığını belirterek, şunları kaydetti:

" Ocak ayı verilerine baktığımızda İstanbul'un turist rakamlarında yüzde 29'luk bir artış görmekteyiz. Ciddi bir değerlendirme yapabilmek için birkaç ay daha gelecek verileri izlemek gerekiyor. Ancak bu yıla pozitif başlamak olumlu bir durum. Artışla ilgili ana sebepleri şöyle sıralayabiliriz.  İstanbul'un şehir olarak bilinirliği ve çekiciliği giderek artmakta. Türkiye'nin izlediği dış politika, vizelerin kaldırılması ve Türk dizilerinin yarattığı cazibe İstanbul'a yönelimi artırıyor. Artışın milliyet dağılımına bakıldığında ülke bazında istikrarlı bir dağılımın mevcut olduğunu ve olağan dışı bir durumun olmadığını görmekteyiz. Otel yöneticilerinin doluluk oranlarının yüksek olduğunu ifade etmeleri bizim asıl memnuniyetimizdir."

Rakamlarla İstanbul'a gelen yabancı sayısı

Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile Haydarpaşa, Pendik ve Karaköy limanlarından alınan verilere göre, 2011 yılı Ocak ayında İstanbul'a gelen yabancı sayısı geçen yılla karşılaştırıldığında yüzde 29 arttı. Geçen yılın Ocak ayına göre havayolu ile geliş yüzde 28, denizyolu ile geliş yüzde 184 arttı. Bu yılın Ocak ayında gelen 378 bin 380 yabancı ziyaretçinin 2 bin 486'sı, Karaköy Limanı'na gelen günübirlik ziyaretçiler oldu. Havayolu ile gelen yabancıların yüzde 16'sı ise Sabiha Gökçen Havalimanı'nı kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir