Turistlerin hesaplarını boşalttılar

Yardım etme bahanesiyle yaklaştıkları turistlerin kredi kartlarını çalarak hesaplarından 12 bin 500 euro çektikleri iddia edilen 2 zanlı tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA - Marmaris'te bazı turistlerin kredi kartlarını çalarak hesaplarından yüksek miktarda para çektikleri iddia edilen 2 kişi tutuklandı.  

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık bir ay önce Cumhuriyet Caddesi'ndeki ATM'den para çekmeye çalışan turistlerin yanına yardımcı olma bahanesiyle yaklaşan R.Y (44) ve F.I (31), turistlerin kartlarını alarak kaçtı. Turistlerin şikayeti üzerine harekete geçen Marmaris Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, ATM'nin ve çevredeki mobese kameralarının kayıtlarını inceleyerek daha önceden benzer suçlardan çok sayıda sabıka kayıtları bulunan zanlıların kimliğini belirledi. Turistlerin hesabından 12 bin 500 euro çektikleri tespit edilen zanlıların olaydan sonra başka bir şehre gittiği öğrenildi.  

Bir süre sonra yeniden Marmaris'e gelen R.Y ve F.I'yı, sokakta yürürken devriye görevi yapan bir polis ekibi fark etti. Polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan zanlılar, yaşanan kovalamacanın ardından Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı'nda yakalandı. Sorgularının ardından Marmaris Adliyesi'ne sevk edilen 2 zanlı, "Nitelikli hırsızlık" suçundan tutuklandı.