Turizm işletmecisine enerji desteği sağlanacak

Bakanlar Kurulu Kararına göre, enerji desteği, yatırım veya işletmelerin tükettikleri elektrik enerjisi bedellerinin bir kısmının bütçeden karşılanması şeklinde gerçekleştirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm yatırım ya da işletme belgesi almış olan yatırım veya işletmelere de elektrik enerjisi desteği sağlanacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ve 16 Temmuz 2006 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu Kararına göre, enerji desteği, yatırım veya işletmelerin tükettikleri elektrik enerjisi bedellerinin bir kısmının bütçeden karşılanması şeklinde gerçekleştirilecek.

Destek miktarı, "Bakanlıkça belgelendirilmiş turizm yatırımları veya işletmelerinde, şantiye dönemi dahil tüketilen elektrik enerjisi giderlerinin, tesisin bulunduğu ildeki mesken ve sanayi abonelerine uygulanan tarifelerden en düşüğü ile kendi abone grubuna uygulanan tarife arasındaki fark"tan oluşacak.

Belgeli yatırım veya işletmeler, enerji desteğinden yararlanmak için istenen belgelerle birlikte başvuruda bulunacak. Karar kapsamında yanıltıcı ya da gerçeğe aykırı bilgi ve belge verilmesi durumunda, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uygulanacak.

29 Ocak 2004 tarihli ve 5084 sayılı Kanun hükümleri kapsamında enerji desteği sağlanan işletmeler, aynı dönem için yeni düzenlemede getirilen destekten yararlanamayacaklar.

Bu konularda ilginizi çekebilir