Türk dünyası sanatçıları, Gençlik Haftası'na gelecek

25 ülkeden 400 genç sanatçının katılacağı etkinliklerde, Yalın, Mustafa Ceceli, Hakan Aysev, Kutsi ve Gökhan Tepe de sahne alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - "Gençlik Haftası"nda 25 ülkeden 400 genç sanatçı Ankara'da buluşacak. 

Gençlik ve Spor Bakanlığının ev sahipliğinde düzenlenen ve Gençlik Haftası'nı da içine alan "Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" kutlamaları, bu yıl Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının(TÜRKSOY) işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

Balkanlar, Kafkaslar, yakındoğu ve Orta Asya'dan, 25 ülkenin 400 genç sanatçıyla temsil edileceği Gençlik Haftası'nda, müzik, dans ve çeşitli sahne gösterileri sergilenecek.

Kutlamalar, 15 Mayıs'ta Anıtkabir ziyaretiyle başlayıp, oradan Anıttepe'ye uzanacak Gençlik Yürüyüşü ile devam edecek. 

Avrasya coğrafyasından yüzlerce genç sanatçının yanı sıra Yalın, Mustafa Ceceli, Hakan Aysev, Kutsi ve Gökhan Tepe sahne alırken, kutlamalar, 19 Mayıs'ta Ankara Arena Spor Kompleksi'nde tüm sanatçıların katılımıyla son bulacak.

"Buluşma, dünya barışa hizmet ediyor"

TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş, gençleri buluşturan etkinliklerin, ülkeler arası karşılıklı güvenin tesisini, huzur ve barışın yerleşmesini sağladığını belirtti.

Gençlik Haftası'nın ilk kez TÜRKSOY işbirliğinde gerçekleştirildiğini vurgulayan Purtaş, bu organizasyon içerisinde yer almaktan mutluluk duyduklarını söyleyerek, "Gençlerimiz arasındaki tanışıklığın artmasını sağlayan bu buluşmalar, coğrafyamızda karşılıklı güvenin tesisine, huzur ve barışın yerleşmesine de vesile oluyor. Bu niteliğiyle Ulu Önderimizin idealleriyle de örtüşerek hem yurdumuzda hem de dünyada barışa hizmet ediyor" diye konuştu.

Bilge Kağan'ın mirası Ankara'da

Purtaş, TÜRKSOY'un, Türk dili konuşan halklar ve ülkeler arasında dostane ilişkiler kurarak, ortak Türk kültürünü, dilini, tarihini, sanatını, gelenek ve göreneklerini araştırmak, geliştirmek, korumak ve gelecek kuşaklara aktararak kalıcı kılmayı amaçladığını söyledi.

Türk tarihinin en eski yazıtlarından Bilge Kağan Yazıtı'nın 14 Mayıs'ta saat 16.30'da gerçekleştirilecek törenle açılacağını bildiren Purtaş, etkinliklere Türk dünyasının önde gelen isimlerinin de katılacağını ifade etti.