Türk gemilerinin kurtarılması için pazarlıklar sürüyor

Aden Körfezi'nden kaçırılan Karagöl ve Neslihan isimli gemilerin kurtarılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Yemen açıkları ve Aden Körfezi'nde kaçırılan iki Türk gemisinin korsanların elinden kurtarılması için pazarlıklar sürüyor.

YDC Denizcilik A.Ş'nin avukatı Kubilay Marangoz, kimyasal madde yüklü, Türk bayraklı "Karagöl" adlı geminin, Hindistan'ın Mumbai Limanı'na gitmekte olduğu sırada Aden Körfezi'nde 14 Türk mürettebatıyla kaçırıldığını anımsattı. Geminin halen korsanların kontrolü altında bulunduğunu ifade eden Marangoz, "Pazarlıklarımız sürüyor. En azından sona doğru yaklaştığımızı düşünüyoruz. Bir an önce bu durumun bitmesini istiyoruz. Mürettebatın sağlık durumları iyi. Korsanlar izin verdiği sürece de aileleriyle iletişim kurup görüşüyorlar" dedi.

Öte yandan, 29 Ekimde yine korsanlarca Aden Körfezi'nde kaçırılan Ya-Sa Denizcilike ait "Ya-Sa Neslihan" gemisiyle ilgili şirketin hukuk müşaviri Fehmi Ülgener de çalışmaların devam ettiğini, "mesafe aldıklarını ama sonuca henüz ulaşamadıklarını" belirtti.