Türk-İngiliz İş Forumu tamamlandı

DEİK/Türk-İngiliz İş Konseyi Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, derinleşen ilişkilerin büyük bir sinerji oluşturduğuna dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-İngiliz İş Konseyi ve Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI) işbirliğiyle İstanbul'da Türk-İngiliz İş Forumu düzenlendi.  İki ülke arasındaki ticaret ve yatırım imkanlarının ele alındığı foruma Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da katılarak iş dünyası temsilcilerine hitap etti.

Forumda Türk-İngiliz İş Konseyi Başkan Yardımcısı Remzi Gür, Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Harvey Marshall, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Emin Sazak, Türk-İngiliz İş Konseyi Eşbaşkanı Sir Julian Horn-Smith'in yanı sıra iş dünyasının önde gelen temsilcileri yer aldı.

Suzan Sabancı Dinçer:  Derinleşen ilişkiler büyük bir sinerji oluşturuyor

DEİK/Türk-İngiliz İş Konseyi Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, forum dolayısıyla yayınladığı mesajda,  küresel ekonomi yeniden şekillenirken, Türkiye'nin önemli finans ve yatırım merkezlerinden biri olma şansını yakalamak için İngiltere gibi "doğal müttefik"ler ile geliştireceği işbirliklerinin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, iki ülke arasında giderek derinleşen ilişkilerin özellikle yatırımcılar için büyük bir sinerji oluşturduğunu vurguladı.

Suzan Sabancı Dinçer, Türkiye'nin, son yıllarda yakaladığı yüksek büyüme temposuyla, başta İngiltere olmak üzere tüm Avrupa ülkeleri şirketlerinin her zaman gündeminde olan bir pazar niteliğine kavuştuğunu belirterek, "İngiliz dostlarımızın mevcut ilişkileri geliştirmek ve daha da üretken kılmak yönünde son derece istekli olduğunu görmekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Gelişmiş bir finans merkezi olan Londra'nın deneyimlerinin, İstanbul'un finans merkezi olma hedefi için de büyük bir fırsat oluşturduğunu vurgulayan Suzan Sabancı Dinçer, Türk-İngiliz İş Konseyi olarak yürüttükleri çalışmalar ile, Türkiye'ye yönelik uluslararası ilginin olağanüstü artmasını "tesadüf olmaktan çıkaran" önemli projeler gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.

Remzi Gür: Dostluğun ticari boyutları da şekilleniyor

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Türk-İngiliz İş Konseyi Başkan Yardımcısı Remzi Gür, İngiltere ile Türkiye arasındaki siyasi dostluğun ticari boyutlarının giderek şekillenmesinin kendilerini sevindirdiğini belirtti ve şunları söyledi: "Türkiye'nin yatırım merkezi haline gelmesi İstanbul'un önemli finans merkezlerinden biri olma yolu dost ve yatırımcı ülkeler açısından değerlendirilirken İngilizlerin bizim ülkemizde yatırım yapmaları veya bizlerle yatırımlara ortak olmaları, 3. ülkelerdeki yatırımları birlikte konuşmak ve hayata geçirmek için biz iş alemi olarak gayret ve çabalarımızı her geçen gün artırarak devam edeceğiz. Bu vesileyle ülkemizi ziyaret eden veya edecek olan tüm müteşebbis iş alemi insanlarını sevgi,   saygı ve muhabbetle karşılıyoruz.

Harvey Marshall:  Sağlık turizmi, enerji ve müteahhitlik alanlarında potansiyel var

Forumdaki panellerde sağlık turizmi, enerji ve müteahhitlik hizmetleri alanlarında Türkiye ile İngiltere arasında işbirliklerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar tartışmaya açıldı.

Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Harvey Marshall, Türk-İngiliz iş forumlarında iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım olanakları ile iş yapma biçiminin tartışılacağı oturumun sürekli yer alacağını, diğer panel konularının ise gündeme göre değişeceğini söyledi.

"Türkiye'nin sağlık hizmetlerinin hızla gelişen altyapısı ve hizmet çeşitliliği ile sunduğu sağlık turizmi imkanlarını İngiltere ve dünyaya tanıtılmasına katkıda bulunmak amacıyla sağlık turizmini ayrı bir başlık  altında ele aldık" diye konuşan Marshall, Türkiye'nin önemli ve stratejik enerji koridoru olarak dünyadaki konumu, enerji üretme potansiyeli ve üretim projeleri dolayısıyla enerji yatırımları için hazır ve çekici bir ülke haline geldiği temasının işlenmesi için de "enerji" başlıklı forum düzenlendiğini belirtti.

Marshall, Türkiye'nin müteahhitlik hizmetlerindeki becerisi ve enerjisi ile İngiltere'nin teknik danışmanlık alanındaki uzmanlığının bir araya getirilmesinin değerlendirilmesi amacıyla da ‘müteahhitlik' sektörünün panel başlığı olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir