Türk-İngiliz İş Konseyi yeni dönem çalışmalarına start veriyor

Türkiye ve İngiltere'nin iş dünyası ve düşünce çevreleri, 2. İngiltere-Türkiye İş Forumu'nda buluşuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bu yıl 2.cisi düzenlenecek olan İngiltere-Türkiye İş Forumu öncesinde DEİK Türk- İngiliz İş Konseyi (TİİK) ve Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI) temsilcileri basın mensupları ile biraraya geldi. Toplantıda 9 Eylül'de gerçekleştirilecek olan 2. İngiltere-Türkiye İş Forumu'nun  gündemi ve hedefleri paylaşıldı.

DEİK Türk-İngiliz İş Konseyi ve Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştirilecek olan 2. İngiltere-Türkiye İş Forumu, 9 Eylül 2011 tarihinde İstanbul'da düzenlenecek. İki ülkenin iş dünyası liderleri ve düşünce çevrelerinin katılacağı bu önemli çalışma toplantısında öncelikle küresel ekonomik ve politik gelişmeler ele alınacak. Toplantının odağını, küresel kriz sonrası toparlanmanın liderliğini alan Türkiye'deki yeni iş olanakları oluşturacak.

07 Eylül 2011, Çarşamba günü gerçekleştirilen tanıtım toplantısına DEİK/Türk-İngiliz İş Konseyi Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Yavuz Sökmen katıldı.

"İstanbul finans merkezi için de büyük bir fırsat"

Tanıtım toplantısında bir konuşma yapan DEİK/Türk-İngiliz İş Konseyi Başkanı, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer, küresel ekonomi yeniden şekillenirken Türkiye'nin önemli finans ve yatırım merkezlerinden biri olma şansını yakalamak için İngiltere gibi "doğal müttefik"ler ile geliştireceği işbirliklerinin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, iki ülke arasında giderek derinleşen ilişkilerin özellikle yatırımcılar için büyük bir sinerji oluşturduğunu vurguladı.

Türkiye'nin, son yıllarda yakaladığı yüksek ve sürdürülebilir büyüme temposuyla, başta İngiltere olmak üzere tüm Avrupa ülkeleri şirketlerinin her zaman gündeminde olan bir pazar niteliğine kavuştuğunu belirten Suzan Sabancı Dinçer, "İngiliz dostlarımızın mevcut ilişkileri geliştirmek ve daha da üretken kılmak yönünde son derece istekli olduğunu görmekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Gelişmiş bir finans merkezi olan Londra'nın deneyimlerinin, İstanbul'un finans merkezi olma hedefi için de büyük bir fırsat oluşturduğunu vurgulayan Suzan Sabancı Dinçer, Türk-İngiliz İş Konseyi olarak yürüttükleri çalışmalar ile, Türkiye'ye yönelik uluslararası ilginin olağanüstü artmasını "tesadüf olmaktan çıkaran" önemli projeler gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.

Yavuz Sökmen

Toplantıya katılan Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Yavuz Sökmen ise şunları söyledi: "Birçok ortak hedefi paylaşan Türkiye ve İngiltere, uluslararası platformda yer alan birçok konuda birbiriyle yakın ilişkilerde bulunmaktadır. İki ülke arasındaki karşılıklı ticaret ve yatırımlar giderek artmaktadır. Türkiye için İngiltere'nin çok önemli pazar olduğu, İngiltere için ise Türkiye'nin giderek önemli bir ticari ortak konumuna yükseldiği görülmektedir.

Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası TBCCI, bu gelişime katkıda bulunmak için 1980 yılından bu yana sürdürdüğü ticaret, yatırım ve ortak projeleri destekleyen bilgi, rehberlik, networking, konferans-workshop gibi sunduğu hizmetlere yenilerini eklemektedir. 2011'in en önemli etkinliklerimiz 9 Eylül'de İstanbul'da İngiltere Yatırım Ajansı UKTI ile DEIK işbirliği içinde düzenlenen ikinci İngiltere-Türkiye İş Forumu ile 26 Ekim'de Manchester’da ilk defa yapılacak 'İngiltere-Türkiye İş Forumu'dur."

Remzi Gür

Türk-İngiliz İş Konseyi Başkan Yardımcısı Remzi Gür, "İngiltere ile Türkiye arasındaki siyasi dostluğun artmasıyla birlikte ticari ilişkilerin boyutlarının da şekillenmesi bizi sevindirmektedir. Türkiye'nin yatırım merkezi haline gelmesi İstanbul'un önemli finans merkezlerinden biri olmasının dost ve yatırımcı ülkeler açısından değerlendirilirken İngiliz işadamlarının Türkiye'de yatırım yapmaları veya bizlerle ortak olmaları oldukça sevindirici gelişmelerdir. 3. ülkelerdeki yatırımları birlikte konuşmak ve hayata geçirmek için biz iş âlemi olarak gayret ve çabalarımızı her geçen gün artırarak devam edeceğiz "dedi.

Forumdaki panellerde sağlık turizmi, enerji ve müteahhitlik hizmetleri alanlarında Türkiye ile İngiltere arasında işbirliklerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar tartışmaya açıldı. Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Harvey Marshall, Türk-İngiliz iş forumlarında iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım olanakları ile iş yapma biçiminin tartışılacağı oturumun sürekli yer alacağını, diğer panel konularının ise gündeme göre değişeceğini söyledi.

2. İngiltere-Türkiye İş Forumu'na Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da katılarak iş dünyası temsilcilerine hitap edecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir