Türk-Japon İş Konseyi 25 Kasım'da

Toplantıya, toplamda 300 milyar dolardan daha fazla yıllık net gelir elde eden 55 Japon firması katılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Türk-Japon İş Konseyi 18. Ortak Toplantısı, 25 Kasım 2010 tarihinde İstanbul'da yapılacak.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun yazılı açıklamasına göre, toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)/DEİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, DEİK/Türk-Japon İş Konseyi Başkanı ve Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın da katılması bekleniyor.
Toplantı çerçevesinde yapılacak oturumlarda, Türkiye ve Japonya arasındaki ekonomik ilişkilerin mevcut ve gelecek durumu ele alınacak ve Türk ve Japon şirketlerinin üçüncü ülkelerdeki işbirliği fırsatları masaya yatırılacak.
Enerji, altyapı, bankacılık ve finans, elektronik, bilişim teknolojileri, gıda ve otomotiv sektörlerinde yatırım olanaklarının tartışılacağı sektörel oturumlara, Türkiye ve Japonya'dan üst düzey yetkili kurum, kuruluş ve önde gelen özel sektör yöneticileri davet edilecek.
Toplantıya, toplamda 300 milyar dolardan daha fazla yıllık net gelir elde eden 55 Japon firması katılacak. Firmalar arasında eski ve yeni Haliç Köprüleri ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün inşasındaki yüklenici firma IHI Corporation da yer alıyor. 
Kawasaki ve Mitsubishi gibi otomotiv sektörü firmalarından yetkililerin yer alacağı ve Türkiye'den firmalarla iş görüşmelerinin gerçekleştirileceği toplantıda, özellikle alt yapı alanında verimli iş görüşmelerinin yapılarak, milyar dolarlık iş bağlantıları kurulması öngörülüyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir