Türk mühendisler, mayına karşı korumalı araç geliştirdi

FNNS tarafından üretilen zırhlı araç, yüksek hareket kabiliyetine sahip.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk mühendisleri geliştirdikleri yüksek hareket kabiliyetli, son tasarım ve teknolojiye sahip araç ile güvenlik güçlerine mayına karşı tam koruma sağlıyor.

FNSS Proje Satış Müdürü Ceyhun Süer yaptığı açıklamada, şirket olarak yüksek hareket, koruma ve yük taşıma potansiyeline sahip yeni nesil tekerlekli zırhlı araçlar geliştirdiklerini ve bunlara "Pars" adını verdiklerini belirtti.

"Pars 6x6"nın Türk mühendislerince geliştirildiğini belirten aracın baş tasarımcısı Tekerlekli Araçlar Grup Şefi Koray Ulu da aracın mayına karşı özelliklerine ilişkin şunları kaydetti:

"Araçta modüler zırh sistemi ve dört aşamalı mayın koruma sistemi mevcut. Araç, mayın patlaması durumunda etkiyi yayan ve personeli korumayı amaçlayan bir tasarıma sahip.Korumanın son halkasını ise koltuk sistemi oluşturuyor. 5 nokta emniyet kemerine, yanmayan ve duman yaymayan özel bir kumaşa sahip koltuklar modüler olarak tasarlanmış ve farklı pozisyonlarda katlanabiliyor. Pars 6x6 bu koruma seviyesi ile, hem personel taşıma amacıyla üretilen mayın korumalı kamyonların koruma seviyesine sahip olmakta hem de modern bir zırhlı muharebe aracında beklenen kabiliyetleri bünyesinde bulundurarak farklılığını ortaya koymaktadır."

"Pars 6x6" zırhlı muharebe aracı 10-13 Mayıs tarihlerinde İstanbul'daki IDEF 2011 Savunma Sanayi Fuarı'nda sergilenecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir