Turkcell, iştirakleri için 495 milyon dolar kredi aldı

Krediler, KKTCell, Astelit, Global Tower ve Superonline tarafından kullanılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş., Hollanda'da kurulu Financell unvanlı iştirakinin mevcut kredilerinin yenilenmesi amacıyla bazı iştiraklerine Turkcell garantisi ile kredi temin etti.

Turkcell'in, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Financell'in temin ettiği kredilere ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hollanda'da kurulu olan yüzde 100 oranında sahip olduğumuz Financell B.V. unvanlı iştirakimiz, mevcut kredilerinin yenilenmesi amacıyla, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren iştirakimiz KKTCell'e 24,5 milyon ABD doları, Ukrayna'da faaliyet gösteren iştirakimiz Astelit'e 312 milyon ABD doları ve yine Türkiye'de faaliyet gösteren Global Tower'a 59 milyon ABD Doları tutarında şirketimiz garantisi ile kredi temin etmiştir.

Kredilerin vadesi ve maliyeti sırasıyla 1 yıl LIBOR 175 bp, 1 Aralık 2012 LIBOR 210 bp ve 3 yıl LIBOR 245 bp'dir."

Açıklamada ayrıca, bunun yanı sıra Financell B.V'nin, Türkiye'de faaliyet gösteren Superonline için 100 milyon ABD doları tutarında Turkcell garantisi ile 5 yıl vadeli ve toplam LIBOR 295 bp maliyetli kredi temin ettiği de belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir