Turkcell T40 görücüye çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell kod adı Gebze olan yerli akıllı telefon Turkcell T40′ı tanıttı. Android işletim sistemi platformunda çalışacak olan T40, Qualcomm çift çekirdek işlemci ve 1 GB RAM özelliğine sahip olacak.

Akıllı telefon erişimini yaygınlaştırarak data gelirlerini artırmayı hedefleyen Turkcell, tasarımı Türkiye'de yapılan ve Çin'le birlikte Türkiye'de de üretilecek olan akıllı telefonu T40'ı Eylül ayı sonunda piyasaya sunacak.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, ABD'li çip üreticisi Qualcomm işbirliğiyle geliştirilen ve Şubat ayında Gebze projesi olarak tanıtılan akıllı telefon T40'ı, Turkcell'in faaliyet gösterdiği dokuz ülkede de satışa sunmayı planladıklarını söyledi. T40'ın lansmanında bir sunum yapan Ciliv, Türk üreticilerle de görüşmeler yaptıklarını
söylerken, "T40'ın bir kısmı Çin'de; 2013 yılı içinde yıl bitmeden Türkiye'de üretilmeye başlanacak" dedi.

Telefonu uygun bir fiyatla piyasaya sunacaklarını söyleyen Ciliv, nihai fiyatı satışa yakın duyuracaklarını açıkladı.

Ciliv, T40 ile cihaz satışından fayda sağlamaktan daha çok erişilebilir bir fiyat ile pazara akıllı telefon sunarak data kullanımını artırıp, gelirlerini büyütmeyi hedeflediklerini söyledi.

Turkcell'in 2010 yılından itibaren satışa sunduğu T serisi telefonlardan 1 milyon adet satıldığını söyleyen Ciliv, bu satışların dış ticaret açığını 500 milyon lira aşağı çektiğini belirtti.

Toplantıda bir konuşma yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer de yerel üretimi desteklediklerini söylerken, "Türkiye'ye gelen telefonların yüzde 57'si akıllı telefon. Bu oranın artması nedeniyle satılan telefonların ortalama fiyatı 300 dolara geldi. 15 milyon adetten her yıl 5 milyar dolarlık telefon ithal ediyoruz, endişem bunun giderek artacak olması" dedi.