Türkiye 1 Mayıs'ı gergin kutluyor

Takisime çıkan tüm yollar polis bariyerleriyle kapatıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim'de kutlamak isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, Şişli'deki genel merkez binası önünde toplanmaya başladı. CHP'lilerden oluşan bir grup ise Beşiktaş'ta bekliyor.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim'de kutlamak isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, Şişli'deki genel merkez binası önünde toplanmaya başladı.

Üyeler, Nakiye Elgün Sokağı'nda bulunan DİSK Genel Merkezi'ne sabahın erken saatlerinden itibaren gelmeye başladı. Ayırca bazı grupların da geceyi genel merkez binasının önünde geçirdiği görüldü.

Öte yandan, canlı yayın araçları da Abide-i Hürriyet Caddesi üzerinden bölgeye ulaştı. Bu arada gruptakilerin ellerindeki "Emek barış, özgürlük ve demokrasi için 1 Mayıs", "Yaşasın 1 Mayıs", "Direnin işçiler kazanacak" gibi pankartlar dikkati çekti.

Ayrıca DİSK Genel Merkezi binasına da büyük ebatta ve "1 Mayıs ve DİSK" yazılı afişler asıldı, binanı bulunduğu sokak da bayrak ve flamalarla donatıldı.

Taksim'e giriş yok

Öte yandan, polisin hazırlıkları kapsamında Rikaptar Sokağı'na bıraktığı bariyerlerin, sokağın başka bir bölümünde toplandığı gözlendi. Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı Halaskargazi Caddesi'nde çok sayıda TOMA ve polis otobüsü park halinde bekliyor.

Ayrıca, Şişli Belediyesince de üzerinde "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun" yazılı bir pankartı caddeye asıldı. Bu arada, Osmanbey metro durağının kapatıldığı görüldü.

Gruplar Beşiktaş'ta da toplanmaya başladı

Beşiktaş'ta bulunan CHP İlçe Teşkilat binası önünde de başlarında kask ve gaz maskeleri bulunan bir grup toplanmaya başladı.

Bölgede polis, TOMA'lar ile bekleyişini sürdürüyor. Bu arada, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, bölgede toplanan gruptakilerle selamlaşıp partisinin teşkilat binasına geçti.

Yolcular Marmaray’a yöneliyor

Bu arada İstanbul'da 1 Mayıs nedeniyle metrobüs ve vapur seferlerinin iptal edilmesi yolcuları Marmaray'a yöneltiyor.

Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na, Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçmek için tercih edilen duraklardan biri Kadıköy Ayrılıkçeşme idi. Sabah saat 06.00'dan itibaren yolcu alan Marmaray'ın yanı sıra İETT otobüslerinden de yararlanılıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir