Türkiye-AB KPK toplantısı 26-27 ekimde TBMM'de

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu 62. toplantısında Türkiye-AB ilişkileri ve katılım süreci konuları ele alınacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) 62. toplantısı, 26-27 Ekim 2009 tarihinde TBMM'de yapılacak.

Söz konusu toplantı öncesinde toplantı gündemi ve programını belirlemek üzere Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanlık Divanı'nın TBMM kanadı ve Avrupa Parlamentosu kanadı 28 Eylül Pazartesi günü Brüksel'de bir araya gelecek.

Brüksel'de yapılacak Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanlık Divanı Toplantısı Avrupa Parlamentosu seçimlerinden sonra yapılan ilk komisyon toplantısı olması nedeniyle önem taşıyor.

62. KPK toplantısına hazırlık amacı taşıyan Başkanlık Divanı toplantısında, aynı zamanda Türkiye-AB ilişkileri ve katılım süreci konuları da ele alınacak.

Toplantıya TBMM kanadı Başkanlık Divanı üyeleri Eşbaşkan Düzce Milletvekili Yasar Yakış ve Eşbaşkan Yardımcıları Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık ve Samsun Milletvekili Osman Çakır ile Komisyon üyesi Şükrü Elekdağ katılacaklar.

Komisyonun Avrupa Parlamentosu kanadı eş başkanlığına Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Fransız üyesi Helene Flautre, Başkan Yardımcılıklarına AP'nin Yunan üyeleri Maria Eleni Koppa ve Georgios Koumoutsakos seçilmişlerdi.