Türkiye-AB zirvesi Brüksel'de yapılacak

Türkiye-AB Bakanlar Düzeyinde Siyasi Diyalog Toplantısı 25 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye-AB Bakanları Düzeyinde Siyasi Diyalog Toplantısı 25 Temmuz'da Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilecek.

Toplantı'da AB ile müzekareleirn yanısıra enerji, ekonomi, ticaret ve terörle mücadele alanlarında işbirliği ile göç ve vize serbestisi konuları ele alınacak.

Konu ile ilgili Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi:

"Türkiye-AB Bakanlar Düzeyinde Siyasi Diyalog Toplantısı, Bakanımız ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ile AB tarafından AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek
Temsilcisi/AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ve Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn’ın katılımlarıyla 25 Temmuz 2017 tarihinde Brüksel'dede gerçekleştirilecektir.

Cumhurbaşkanımız ve AB kurumlarının Başkanları arasında 25 Mayıs’ta Brüksel’de gerçekleştirilen görüşmelerde Türkiye ve AB arasında diyaloğun artırılması üzerinde mutabık kalınmış, bu çerçevede karşılıklı teknik ve siyasi düzeyde temaslar yoğunlaşmıştır.

Toplantı gündeminde müzakere sürecimizin yanısıra enerji, ekonomi, ticaret ve terörle mücadele alanlarında işbirliği ile göç ve vize serbestisi konularında son durum, ayrıca bölgesel konularda güncel gelişmeler bulunmakta olup, AB’ye aday ülke ve stratejik bir ortak olarak, ülkemizin AB tarafına bu konulardaki beklentileri aktarılacaktır."