Türkiye, ABD'de lobi şirketi kurdu

ABD'de yayımlanan bir gazete, Türkiye'nin darbe girişimi sonrasında alınan tedbirleri anlatmak için lobi şirketi kurduğunu iddia etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Washington'da yayımlanan ve Amerikan siyasi çevreleriyle ilgili haberleriyle tanınan The Hill gazetesi, Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimi ile sonrasında alınan tedbirleri Amerikan kamuoyuna ve politikacılarına anlatmak için APCO Worldwide adlı bir lobi şirketiyle anlaştığını duyurdu.

The Hill'in haberine göre, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile APCO Yönetim Kurulu Başkanı Neal M. Cohen tarafından imzalanan anlaşmaya göre, APCO Türkiye adına “ABD'de medya ilişkileri, kriz iletişimi, üçüncü taraflara ulaşma ve sosyal medya stratejisi geliştirme" konularında Türkiye'ye hizmet verecek.

Türkiye 15 günlüğüne imzalanan ve 1-15 Ağustos 2016 tarihleri arasında geçerli olan lobi faaliyeti için APCO'ya 74 bin 200 dolar ödeyecek.

The Hill gazetesi, geçen 31 Mart tarihinde, Gülen hareketi mensuplarının ABD askerlerinin çocuklarına yönelik okullar açarak ABD ordusuna sızmaya çalıştığını haber yapmıştı.