Türkiye, Afganistan'da barış için tam destek verecek

Dışişleri Bakanlığı, Barış Şurası'na çalışmalarında başarılar diledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da Ulusal İstişari Barış Şurası'nın (Jirga) başlamasının, ülkede toplumsal barışın sağlanması yönünde atılmış kaydadeğer bir adım olduğunu açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Afganistan'da kalıcı güvenlik ve istikrarın sağlanmasının, ancak Afgan Hükümetinin liderliğinde, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir uzlaşı siyasası tahtında mümkün olabileceği belirtildi. 

Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'nin 19 Kasım 2009'daki yemin konuşmasında bu hususu önemle vurguladığının anımsatıldığı açıklamada, bu noktanın, Afganistan'ın yaşadığı savaş ortamının son bulmasının da anahtarı niteliğinde olduğu ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"18 Eylül 2010 tarihinde yapılacak milletvekilliği seçimleri öncesinde Afgan toplumunun tüm unsurlarının mevcudiyetini içeren bir uzlaşıyı hedefleyen ve ülkenin geleneksel dokusunda önemli yer tutan Barış Şurası'na çalışmalarında başarılar diliyoruz. Şura'nın kardeş Afgan halkını ziyadesiyle layık olduğu huzura yaklaştırmasını ümit ediyoruz.

Afganistan'ın milli birlik ve beraberliği ile toplumsal dayanışmasının güçlendirilmesine olan desteğini her vesileyle ortaya koyan Türkiye, dost ve kardeş Afganistan'ın, komşularıyla işbirliğini de içeren en olumlu bir ortamda güvenlik ve kalkınmasının sağlanması için elinden gelen desteği sağlamayı sürdürecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir