Türkiye, BP’nin ilk 5'inde

BP’nin büyümek istediği beş ülke arasında Türkiye de yer alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Richard Harding, BP'nin, dünyada büyümek istediği 5 ülke belirlediğini belirterek, Türkiye'nin Çin, Hindistan, Brezilya ve Polonya ile birlikte ilk 5 ülke arasında yer aldığını bildirdi.

Harding, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Petroleum İstanbul 2011 Fuarı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Afrika ve Ortadoğu ülkelerindeki olayların hatırlatılması ve petrol fiyatlarının ne kadar yükselebileceğiyle ilgili, ''Şu anda birçok söylem var. Biz şu anda ileriye dönük bir fiyat tahmini yapmıyoruz. Afrika'daki olayların fiyatların yükselmesinde etkisi olduğu doğru. Ama bize gelen haberler oradaki olayların yavaşlamasıyla fiyatların stabilize olacağı yönünde. Bu sadece beklenti, bizim dileğimiz bu'' değerlendirmesinde bulundu.

Harding, ''Türkiye pazarına nasıl bakıyorsunuz?'' sorusuna, ''BP, dünyada büyümek istediği ilk 5 ülke belirledi. Türkiye, bu ilk 5 ülke arasında. BP, Türkiye'de büyümek istiyor. Türkiye, BP'nin Çin, Hindistan, Brezilya ve Polonya'dan sonra büyümek istediği bir ülke'' karşılığını verdi.

''Türkiye, ilk 3 ülke arasına ne zaman girecek?'' sorusu üzerine de Harding, ''İlk 5 ülke arasında yer almak BP için çok önemli'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir