Türkiye çimento üretiminde ilk beşte

ÇEİS Başkanı Ünal, Türkiye'nin yıllık 107.5 milyon ton çimento üretim kapasitesiyle dünyanın 5'inci, Avrupa'nın da en büyük üreticisi konumunda olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Ünal, Türkiye'nin yıllık 68.5 milyon ton klinker, 107.5 milyon ton çimento üretim kapasitesine sahip olduğunu söyledi.  

Ünal, ÇEİŞ yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Swissotel Büyük Efes'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin çimento üretiminde dünyada önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti. 

"ÇEİS üyesi 58 çimento fabrikasında 15 bin kişiye istihdam sağlandı"

"Türkiye yıllık 68.5 milyon ton klinker, 107.5 milyon ton çimento üretim kapasitesiyle dünyanın 5'inci, Avrupa'nın da en büyük üreticisi konumunda bulunuyor" diyen Ünal, ayrıca ÇEİS üyesi 58 çimento fabrikasında 15 bin kişiye istihdam sağlandığını dile getirdi. 

Ünal, çalışma barışında sağladıkları başarıyı iş sağlığı ve güvenliğinde de gösterebilmek için 2000'li yılların başından bu yana ciddi faaliyetler yürüttüklerini anlattı.  

ÇEİŞ'in 50. yılını, 28. Uluslararası İzmir Festivali'nin Efes Antik Tiyatro'daki açılış konserini destekleyerek gerçekleştireceklerini kaydeden Tufan Ünal, desteklerinin süreceğini kaydetti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir