Türkiye, Explorer 9 ile tanıştı

Internet Explorer 9 Beta'nın Türkiye tanıtımı yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ÇEŞME - Internet kullanıcılarının merakla beklediği Internet Explorer 9 Beta'nın Türkiye tanıtımı yapıldı.

İzmir Çeşme Sorto Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Microsoft'un Windows ile kişisel bilişimi geniş kitlelere ulaştırdığını belirterek, Türkiye'de her 100 kişiden 59'unun Internet Explorer kullandığını söyledi.

Türkiye'de ise 32 milyon kişinin internet kullanıcısı olduğuna işaret eden Özmen, Microsoft olarak Internet Explorer'ın ilk versiyonundan bugüne, kesintisiz olarak gelişim, beğeni ve bireysel ihtiyaçları karşılama konusunda öncü adımlar attıklarını ifade etti.

Özmen, Internet Explorer 9 ile bu alandaki yaklaşımlarını bir üst seviyeye taşıdıklarını dile getirerek, internette hızı, sadeliği ve güvenliği en üst seviyeye çıkardıklarını anlattı.

Tamer Özmen, dünyada her 10 kişiden 6'sının Internet Explorer kullandığını, Türkiye'nin de bu anlamda çok şaşırtan bir ülke olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin Avrupa'nın 7'inci büyük online toplumu haline geldiğini söyledi.

Internet Explorer 9'un performansının çok iyi olduğuna dikkati çeken Özmen, "Bu anlamda Internet Explorer, çok özel ve çok heyecanlandıran bir ürün ve bunun yanında bir sürü farklı özellikleri içeriyor" dedi.

Grafik alanındaki yenilikler dikkat çekecek

Windows İş Grubu yöneticisi Suavi Alper Mestçi, Internet Explorer 9'un, çok devrimsel olarak niteledikleri bir ürün olduğunu vurgulayarak, yeni ürünün hem web site yöneticileri hem de kullanıcılar açısından çok önemli yenilikler getirdiğini anlattı.

Güvenlik konusunda hiç ödün vermediklerini, internet kullanıcılarının indirdiği uygulamaların kontrol edilmesi ve uyarılması konusunda çok önemli gelişmelerin bulunduğunu belirten Mestçi, şöyle konuştu:

"Kullanıcının en çok hoşuna gidecek ve en çok beğeneceği özellik, grafik alanında yaptığımız yenilikler. Normal internet tarayıcıları, bilgisayarın mevcut gücünün yüzde 10'unu kullanıyorlar. Internet Explorer 9 ile biz bunu değiştiriyoruz. Kullanıcılar görecekler ki 3 boyutlu, grafikli, animasyonlu çok interaktif. Harika görünen ve çok kolay kullanılabilen web sitelerine sahip olacaklar."

Mestçi, halihazırda kullanılan bilgisayarlarda Internet Explorer 9'un çok hızlı çalışabileceğini söyledi.

Türkçe dahil 33 farklı dil seçeneği ile kullanıcılarla buluşan Internet Explorer 9'un bugüne kadar tasarlanmış en hızlı, en yalın ve en güvenilir tarayıcı olma özelliğine sahip olduğunu ifade eden Mestçi, Türkiye'de her 10 kullanıcıdan 7'sinin Explorer kullandığını ve bunun içinde Internet Explorer 9'un ciddi bir paya sahip olacağını düşündüklerini sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir