Türkiye geneli yağışlı geçecek

Türkiye geneli yağışlı havanın etkisi sürmesi beklenirken, İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Kıyı Ege (İzmir ve Aydın), Çanakkale, Denizli, Manisa, Burdur'un doğusu, Adana, Niğde'nin güney kesimleri ve Bolu çevreleri ile Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güney Doğu Anadolu'nun kuzey ve Doğusu ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli, Antalya, Muğla, Aydın'ın kıyı ilçeleri, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in Edremit ilçesi, Isparta çevreleri, Adana'nın kuzey ilçeleri, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Bingöl çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Türkiye genelinde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Türkiye genelinde yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Ani sel baskınlarına dikkat

Yağışların; Kıyı Ege (İzmir ve Aydın), Çanakkale, Denizli, Manisa, Burdur'un doğusu, Adana, Niğde'nin güney kesimleri ve Bolu çevreleri ile Doğu Anadolunun güney ve batısı, Güney Doğu Anadolu'nun kuzey ve Doğusu ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli, Antalya, Muğla, Aydın'ın kıyı ilçeleri, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in Edremit ilçesi, Isparta çevreleri, Adana'nın kuzey ilçeleri, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Bingöl çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı( Ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Yurt genelinde rüzgarın yer yer güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklenirken Meteoroloji, muhtemel soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Kar erimesi uyarısı

Meteoroloji’den vatandaşlara bir de kar erimesi uyarısı yapıldı:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; kuzey kesimlerde etkisini arttıracak güneyli rüzgarlar ve sıcak hava nedeniyle Marmara'nın doğusunun yüksekleri ile Karadeniz Bölgesinde yüksek kar örtüsü bulunan alanlarda kar erimeleri beklendiğinden meydana gelebilecek su baskını ,sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu, gece saatlerinden itibaren kuzeyinin yüksekleri karla karışık yağmurlu. (12)

İstanbul: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı. (17)

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı. (19)

Adana: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli, kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.(17)

Antalya: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. (17)

Samsun: Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu. (20)

Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı. (4)

Diyarbakır: Çok bulutlu, yağmurlu yüksekleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. (5)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale çevrelerinde kuvvetli, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in Edremit ilçesinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kıyı Ege (İzmir ve Aydın çevreleri), Denizli ve Manisa çevrelerinde kuvvetli, Muğla, Aydın'ın kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Burdur'un doğusu, Hatay'ın kıyı ilçeleri ve Adana çevrelerinde kuvvetli, Antalya, Mersin, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Isparta çevreleri ile Adana'nın kuzey ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. 

İç Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin yağmurlu, gece saatlerinden sonra kuzeyinin yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Niğde'nin güney kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin yağmurlu, iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, iç kesimleri ile Trabzon, Samsun ve Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. 

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, kuzey ve doğusunun yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batısında kuvvetli, Erzincan çevreleri ile Güneydoğusunda yer yer yoğun kar, Bingöl çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, bölgenin doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması beklenen yağışların; kuzeyinde kuvvetli, Adıyaman çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.