Türkiye geneli yağışlı olacak

Yağışlar, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA – Türkiye'nin büyük bir bölümü yağışlı geçecek. Hava sıcaklığı, Türkiye genelinde 2 ila 4 derece artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğleden sonra Muğla, akşam ve gece saatlerinde Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Türkiye genelinde 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar ise genellikle güney, Doğu Akdeniz kıyıları ile Marmara ve Güneydoğu Anadolu'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Ege, Akdeniz kıyıları, İç Anadolu ve Orta Karadeniz ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olarak esecek.

Meteoroloji, yağışların; öğleden sonra Muğla, akşam ve gece saatlerinde Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken ani sel, su baskını, yıldırım, dolu gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi beklenirken Meteoroloji, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli olunması gerektiğini altını çizdi.

Öğleden sonra İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında toz taşınımı görülmesi beklendiğini aktaran Meteoroloji ayrıca görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı da vatandaşları uyardı.

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (12)
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı. (17)
İZMİR: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı. (14)
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(20)
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (19)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı.(18)
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (6)
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı.(16)

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.
EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Mersin dışında bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Eskişehir, öğleden sonra bölgenin kuzeyi yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.
BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. .
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra batısının, akşam saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; batısı ile Iğdır çevrelerinde yağmur, doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir