Türkiye Girişimcilik Vakfı kuruldu

Türkiye'de girişimcilik kültürü oluşturmayı planlayan vakıf, internet girişimciliğinin yanı sıra tüm alanlardaki girişimcilik fikrine ilham olmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Girişimcilik kültürünü aşılamak, üniversite gençlerinin girişimcilik ruhunu keşfetmelerini sağlamak ve uzun vadeli düşünce yapısı ile gençlere ilham olmayı amaçlayan Türkiye Girişimcilik Vakfı kuruldu.  

Türkiye'de girişimcilik kültürü oluşturmayı planlıyor

Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, "özgün bir fikir" olarak dünyada "ilk" kez hayata geçirilen ve Türkiye'de girişimcilik kültürü oluşturmayı planlayan Türkiye Girişimcilik Vakfı, Türkiye'deki girişimcilik ve liderlik açısından "en yatkın" ve "en yetenekli" gençlerin bulunmasını misyon edinirken, internet girişimciliğinin yanı sıra tüm alanlardaki girişimcilik fikrine ilham olmayı hedefliyor. 

Üniversite gençleri hedef kitle olarak belirlendi

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra, üniversite gençlerini hedef kitle olarak belirlediklerini belirterek, şunları kaydetti: 

"Zaman içerisinde katıldığım etkinliklerde ve yaptığım konuşmalarda gençlerin girişimciliğe ilgi duyduğunu, bizim gibi rol-modellerle tanışmanın onlar için önemli bir adım olduğunu da gördüm. Genç insanların girişimci olmayı düşünmelerinde, ailede girişimci olmasının önemi büyük. Girişimciliğe yatkın insanları, rol-modellerle buluşturma fikri işte tam bu noktada doğdu."  

"Amacımız, somut proje geliştirmek değil girişimcilik fikrini yaymak"

Afra, Türkiye Girişimcilik Vakfının dünyada bir ilk olduğunu anlatarak, amaçlarını, "somut proje geliştirmek değil girişimcilik fikrini yaymak" şeklinde açıkladı. Sina Afra, "Bu, kısa vadeli değil, en az 10 senelik bir program" ifadesini kullandı.  

Türkiye Girişimcilik Vakfının Mütevelli Heyeti, şu isimlerden oluşuyor: 

"Alemşah Öztürk, Ali Can Kaya, Ali Sabancı, Alp Saul, Asuman Bayrak, Avi Alkaş, Burak Büyükdemir, Can Yücaoğlu, Christian Theisen, Coşkun Yücekök, Erdem Yurdanur, Erol Bilecik, Faruk Eczacıbaşı, Fevzi Güngör, Google Türkiye, Gökhan Uğur Bağcı, Gülden Yılmaz, Hakan Baş, Joachim Behrendt, Murat Özyeğin, Nevzat Aydın, Orkun Tekin, Önder Öztarhan, Sedat Kapanoğlu, Sedef Orman, Serdar Urçar, Sıdıka Baysal Hatipoğlu, Sina Afra, Burak Divanlıoğlu, Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, Şevket Başev, Ümit Boyner, Yomi Kastro." 

Bu konularda ilginizi çekebilir