Türkiye-Güney Kore İşadamları Derneği kuruldu

Dernek, iki ülke arasında bulunan 3 milyar dolarlık dış ticaret hacmini 6 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yeni kurulan Türkiye&Güney Kore İşadamları Derneği (TURKOR) Başkanı Ufuk Akalın, iki ülke arasında 3 milyar dolarlık dış ticaret hacmi bulunduğunu belirterek, derneğin faaliyete geçmesiyle birlikte bu hacmi 6 milyar dolara çıkarmayı amaçladıklarını bildirdi.

Türkiye ve Güney Kore arasındaki kültürel ve ekonomik işbirliğini geliştirmek, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri ve sosyokültürel bağları güçlendirmek amacıyla kurulan TURKOR, faaliyetlerine başladığını duyurdu.

Derneğin kuruluşuna ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan Ufuk Akalın, kalkınma hızı yüzde 6,2 olan Güney Kore'nin, Türkiye gibi bölgesine hakim bir ticari stratejik ortağa ihtiyacı olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

"Türkiye ve Güney Kore arasında şu an 3 milyar dolarlık dış ticaret hacmi bulunuyor. 600 milyar dolar dış ülke yatırımı olan Kore'nin Türkiye'deki yatırımları henüz 1/1000 oranındadır. Türkiye tekstilde Kore'den 313 milyon dolar ithalat yaparken, ihracatı 27 milyon dolardır. Yılda dünyayı gezen 10 milyon Koreli turistten henüz yüzde biri bile Türkiye'ye gelmemektedir. Derneğin faaliyete geçmesiyle birlikte iki ülke arasındaki ticaret hacmini 6 milyar dolara çıkarmayı amaçlıyoruz. Türkiye ile Güney Kore'nin her ikisinin dış ticaret hacimlerini topladığımızda 1 trilyon dolarlık bir potansiyel oluşturmaktadır. Bu açıdan bakınca iki ülke arasındaki ticaret hacmini 6 milyar dolara çıkartmak küçük ve gerçekçi bir hedeftir."

Kore, ATAK helikopteri satın almak istiyor

Akalın, Kore'nin ATAK helikopteri satın almak istediğini, 3 milyar dolarlık bir satış rakamını içeren helikopterlerin satışının Türkiye tarafından yapılmasının, iki ülke arasındaki ticarete büyük bir ivme kazandıracağını vurguladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir