”Türkiye, hiçbir dönemde bu denli sıkıntı yaşamadı”

Sezer, Türkiye'nin, çok zor bir süreçten geçtiğini kaydetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEVŞEHİR - Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye'nin hiç bir döneminde bu denli sıkıntı yaşamadığını ifade etti. Sezer, "Türkiye, çok zor bir süreçten geçiyor" dedi.

Hacıbektaş-ı Veli'yi Anma Törenleri, Kültür ve Sanat Etkinliklerine katılmak üzere Nevşehir'e gelen Sezer, Derinkuyu ilçesinde park ve kahvehanelerde çiftçilerle bir araya gelip, sorunlarını dinledi. Sezer, Türkiye'nin hiç bir döneminde bu denli sıkıntı yaşamadığını öne sürerek, "Köylü, işçi, emekli, memur, esnaf, çok zor durumda. Yarının gençleri, hak ettiği başarıya ulaşamıyor. 1,5 milyon genç, üniversite imtihanına girdi, ancak, bunlardan 253 bini yerleştiriliyor. Dünyanın en genç nüfusuna sahip olmakla övünmemize rağmen, bu büyük potansiyeli meslekli olarak hayata hazırlayamıyoruz" diye konuştu.

Siyasal iktidarın, son 6 yılında ülkeyi iki kutuplu hale getirdiğini ve toplumu gerdiğini iddia eden Sezer, işsize, köylüye, esnafa her alanda hizmet etmesi gereken iktidarın, çözümsüz siyaset anlayışını halka dayattığını ileri sürdü. Sezer, "Türkiye, çok zor bir süreçten geçiyor. Bu kötü yönetime rağmen Türkiye, bunları aşacak. Bölgesinin en güçlü ülkesi olarak dünyada hak ettiği yere gelecektir. Çünkü Türk halkı her türlü zorluğu aşar, bunu da aşacaktır" dedi.

Demokraside bir çok sorunun çözüme kavuşturulacağını belirten Sezer, sözlerine şöyle devam etti:

"Demokrasi, siyasetsiz olmaz. Ama, siyaseti adam gibi yapmak gerekir. Kısır çekişmelerle, farklı kutuplaşmalara yol açan siyaseti, geçer nokta olarak ele alıyorlar. Kimi laiklikle, kimileri dini değerlerle oy topluyor. Bu, inanıyorum ki bu topluma yapılan en büyük haksızlıktır. Bu millet dinini ve imanını çok iyi bilir ve istediği gibi yaşar. Bu milletin Atatürk'le ve laiklikle de sorunu yoktur. Dini değerlerimiz, Atatürk, laiklik hepimizin en üst değeridir. Enerjimizi, siyaseti halka en nitelikli hizmetleri üreterek, ortaya koymamız gerekiyor. Bunları siyasette ön plana taşımak şarttır."