Türkiye ile Suriye YDSK toplantısı 2-3 Ekim'de yapılacak

Bakanlar İkinci Toplantısı, Lazkiye şehrinde düzenlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye ile Suriye arasında yapılan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) Bakanlar İkinci Toplantısı, her iki ülkeden ilgili bakanların katılımıyla 2-3 Ekimde Suriye'nin Lazkiye şehrinde düzenlenecek.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bu toplantıda, 13 Ekim 2009 tarihinde iki ülke Dışişleri Bakanlarının eşgüdümünde Halep ve Gaziantep'te yapılan YDSK Bakanlar Birinci Toplantısı'ndan bu yana kaydedilen gelişmeler ile 23 Aralık 2009 tarihinde Başbakanlar başkanlığında gerçekleştirilen YDSK Toplantısı'nda imzalanan 50 anlaşma, protokol ve mutabakat zaptının onay ve uygulama süreçlerinin gözden geçirilmesi, yeni işbirliği alanları ve imkanlarının araştırılmasının öngörülüldüğü belirtildi.

Lazkiye'de yapılacak toplantı çerçevesinde ayrıca, iki ülkeden çok sayıda işadamı ve yatırımcının katılımıyla Türkiye-Suriye İşadamları Forumunun düzenleneceği bildirildi.

Açıklamada, Türkiye ile Suriye arasındaki söz konusu Konsey mekanizmasının faaliyetlerinin, bölgenin barış, güvenlik ve istikrarı ile sürdürülebilir kalkınma sürecine katkıda bulunacağına inanıldığı kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir