Türkiye İran'a yardım için hazır

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılayı, İran'ın, yaşanan deprem nedeniyle uluslararası çağrı yapması durumunda, ekiplerin bölgeye gönderileceğini bildirdi.
AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, İran'da meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki deprem sonrası İran'a arama-kurtarma ve ilk yardım ekipleri gönderilmesi için hazırlık yapıldı.
Bu çerçevede, Van ve Erzurum Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlikleri ile Sağlık Bakanlığı UMKE ve Türk Kızılayı ekipleri hazırlandı.
İran'ın uluslararası yardım çağrısı yapmasını müteakip, arama kurtarma, UMKE ve insani yardım ekipleri bölgeye hareket edecek.
 
İran Kızılayı ile iletişim
Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi, depremin ardından durum tespiti için İran Kızılayı ile iletişime geçti. İran Kızılayına, Türk Kızılayının insani yardım konusunda hazır bulunduğu ve yardım talebi olması halinde bölgeye gerekli yardım malzemelerinin hızlıca ulaştırılabileceği bilgisi verildi.
Hazırlık çalışmaları çerçevesinde, Türk Kızılayının İran sınırına yakın afet lojistik merkezlerinde, çadır, battaniye, uyku tulumu ve gıda kolisi gibi yardım malzemelerinin tırlara yüklenmesine başlandı.