Türkiye iyi etti ama Bodrum'da da 300 hektar kül oldu

Türkiye'nin, Libya'nın doğusunda bir haftadır devam eden orman yangını söndürme çalışmalarına destek verdiği açıklandı!.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BEYDA - Türkiye, Libya'nın doğusundaki Beyda kentinin farklı bölgelerinde bir haftadır devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek verdi. Türkiye'den gönderilen CL-215 tipi amfibik yangın söndürme uçağı, bölgede keşif uçuşları yaptıktan sonra bugün yangın söndürmek için gerekli müdahalelere başladı. BU arada Türkiye'nin Ege sahillerinde örneğin Bodrum'da da 300 hektar kül olmaktaydı.

AA muhabirine konuşan Beyda Belediyesi Meclis üyesi Ferec Halife, "Türk uçağı, Beyda kentinin Cebel el-Ahdar'da devam eden yangın söndürme çalışmalarına destek sağladı. Bölgedeki yangın söndürme çalışmaları başarılı bir şekilde devam ediyor" dedi.
Libya güvenlik güçlerinin yangın söndürme çalışmalarına devam ettiğini belirten Halife, "Beyda kentinin Mansura, Kandafora ve El-Vasita kasabalarındaki yangınlar kontrol altına alındı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle bir haftadır devam eden yangında bin 500 hektarlık ormanlık alan ve tarım arazi zarar görürken, pek çok hayvan da telef oldu" diye konuştu.
Libya, Beyda kentinde yer alan Cebel el-Ahdar bölgesinde 22 Mayıs'da başlayan orman yangınlarını söndürme çalışmaları için Türkiye'nin yanı sıra İtalya'dan da yardım talep etmişti.