Türkiye iyi yönetilmiyor

Kılıçdaroğlu, tüketici borcundan yaşanan patlamanın kötü yönetimin eseri olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüketici kredileri ile kredi kartı borçlarında yaşanan patlamanın Türkiye'nin kötü yönetildiğinin işareti olduğunu söyledi. Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu; Türkiye iyi yönetilmiyor. Türkiye’nin en kanlı terör eylemleri bu iktidar döneminde olmuştur. Çiftçisi esnafı sanayici memnun değil. Baskı var terör var vatandaşın üstünde. Ve bunu demokrasi diye satacaklar, satacaklar sanıyorlar diye konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü;
 
"10 yıl önce IMF’ye 23,5 milyarlık borçla Türkiye’yi devraldık. IMF ile stand by anlaşması yapmadık" diyor. Birinci yalan 22 milyar dolarlık borcun vardı. O günden bugüne IMF ile standby anlaşması yapmadık diyor. Bizim güzel bir lafımız var "Atma Recep din kardeşiyiz" diye. Yazı yazılmış, mektup kime gönderiliyor IMF’ye. 10 milyar dolar alıyorlar bunun karşısında. 19. Standby anlaşmasını yaptılar. Diyor ki ödediğim en son taksit diğer hükümetlerindi. Ama bütün bunlara rağmen borçlarımız ödenmesi güzel değil mi? Güzel tabi. Ama peki borçlar azaldı mı? 38 milyar dolarlık özelleştirme yaptınız. Geçmiş hükümetlerin fabrikalarını sattınız. 2002’de IMF’nin borcu dahi Türkiye’nin dış borcu 129,5 milyar dolar. Peki 2013’te ne? 337 milyar dolar. IMF’nin borcunu ödedin. Borcun adresi değişti. Başka kurumlar çıktı şimdi borcu ödemeniz gerekir.

Tüketici kredisi yüzde 9 bin 282 yükseldi!
 
Gelelim vatandaşın borcuna. Tüketici kredi borcuna bakalım. 2002’de 2 milyar lira. 2013’de 2 milyardan, 206 milyar liraya çıkıyor. Tüketici kredi borcu.
Vatandaşın borcundaki artış yüzdesine, yüzde 9282 artış var. Vatandaşın borç batağına soktun sen Recep Tayyip Erdoğan. Bu rakamları neden söylemiyorsun?
 Bir de kredi kartı borcu var. 2002’de borç 4 milyar lira. 2013’te 4 milyar lira çıkmış 73 milyar lira. Recep Tayyip Erdoğan şunu çok iyi bil. Bütün bu borçların üstesinden gelecek iktidar CHP’dir.